Neurje

Meteorne vode niso prizanesle niti zaporu na Dobu

J.P.
23. 6. 2019, 10.39
Posodobljeno: 23. 6. 2019, 10.39
Deli članek:

Včerajšnji dan je minil v znamenju precejšnjih vremenskih neprilik.

Facebook
Prizor iz Domanjševcev

Gasilci so včeraj imeli zvrhane roke dela. Po podatkih republiškega centra za obveščanje so v kar 333 intervencijah posredovali gasilci iz 361 prostovoljnih društev in 19 poklicnih enot.

Meteorne vode so zalivale prostore različnih objektov, med drugim zapora na Dobu, knjižnice v Ljubljani in zdravstvenega doma. V Laškem so iz podhoda gasilci rešili zalito osebno vozilo.

Meteorne vode so zalivale stanovanje, gospodarske in gostinske objekte, cestišča ter podhode; močan veter je podiral drevesa, gorelo je zaradi udarov strele. Zaradi močnih nalivov so se prožili zemeljski podori ter podori kamenja. 

Po skoraj celi državi

Gasilci so v občini Žalec črpali vodo, odstranjevali drevesa, čistili ceste in odmaševali jaške in odtoke. V Vrhpolju je zaradi udara strele zagorelo 20 kvadratnih metrov trave in podrastja. Poplavilo je Terme Banovci, gasilci so meteorno vodo črpali tudi v Velenju, kjer so imeli opravka še s podrtimi drevesi in zamašenimi jaški. Podobno je bilo tudi v občinah Trnovska vas, Šentjur, Šalovci, Sveti Tomaž, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sevnica, Rogatec, Rogaška Slatina, Rečica ob Savinji, Radenci, Puconci, Prevalje, Podčetrtek, Ormož, Murska Sobota, Mozirje, Mislinja, Mežica, Lukovica, Ljutomer, Ljubljana, Lendava, Laško, Krško, Križevci, Kamnik, Juršinci, Ivančna Gorica, Gornji Grad, Gornja Radgona, Domžale, Dol pri Ljubljani, Črna na Koroškem, Brežice, Bovec in Beltinci. 

Kaj pa danes?

Po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje bo danes spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, popoldne tudi kakšna nevihta.