Drugi tir

Cerar o usodi "svojega" ministra: Enostavno počakajmo

T.L.
27. 2. 2019, 13.06
Posodobljeno: 27. 2. 2019, 13.21
Deli članek:

"Zaupam pa, verjamem, da ne zlorablja mojega zaupanja, ko trdi, da ni storil nepravilnosti. Enostavno počakajmo. To je zadeva, ki se mora razrešiti tudi na politični ravni".

Bobo
Mnister za zunanje zadeve in šef SMC Miro Cerar.

Po srečanju s predsednikom vlade Marjanom Šarcem se je na ponujen odstop ministra za okolje Jureta Lebna odzval Miro Cerar.

Opisal je, da je bil danes ob 7. uri zjutraj na obisku v bolnišnici pri Lebnu. Leben si je namreč huje poškodoval nogo. "Leben mi je ponovno zagotovil, da je pri maketi deloval v dobri veri in da ni storil nič narobe. Hkrati pa je dejal, da razume, da ta zadeva, ki se vsak dan pojavlja v medijih in javnosti, obremenjuje delo vlade, in mi je minister povedal, da bo ponudil odstop." Cerar je nadaljeval, da spoštuje Lebnovo odločitev o ponujenem odstopu, ki jo je minister sprejel zato, da bi razbremenil vlado obremenitev, ki trenutno ovirajo njeno delo. O rezultatih jutranjega pogovora pa je Cerar takoj obvestil predsednika vlade

"Povedal sem, da mi je žal, da je do tega prišlo, ker je minister Leben za Slovenijo naredil veliko dobrega. Kot minister je po moji oceni delal odlično," je Lebnovo delo pohvalil Cerar. "Mislim, da moramo razumeti njegovo določitev. Zdaj je na potezi predsednik vlade. Verjamem, da se bo sam pred odločitvijo, ki jo bo sprejel, sestal z Lebnom."

Kot je dejal Cerar, naj bi bil danes Leben odpuščen iz bolnišnice. "Kolikor razumem naj bi danes prišel na pogovor do Šarca," je v izjavi medijem dejal Cerar. Izpostavil pa je še, da stranka SMC ni vodila ali urejala projekta z maketo. "Vemo, kdo je bil zato odgovoren in kdo je to ureja. Že v prejšnji vladi, ko je do te afere prišlo, sem zahteval, da se preišče. Tedaj sem zahteval, da se postopki začnejo in nujno je, da se postopki in preiskave zdaj tudi končajo."

O Lebnu pa še: "Zaupam pa, verjamem, da ne zlorablja mojega zaupanja, ko trdi, da ni storil nepravilnosti. Enostavno počakajmo. To je zadeva, ki se mora razrešiti tudi na politični ravni".