Nadpovprečno toplo vreme

Kakšna zima?! Segrelo se bo do 17 stopinj Celzija, morda tudi več

S.R.
15. 2. 2019, 10.15
Posodobljeno: 15. 2. 2019, 10.20
Deli članek:

Kreme za zaščito pred soncem še ne bodo potrebne, a bodo dobrodošla najmanj sončna očala. Čaka nas pomladni konec tedna.

Reuters
Čakajo naj prijetne temperature.

Tudi danes bo povečini sončno. Kot sporoča Agencija RS za okolje (Arso), bo popoldne sicer zapihal vzhodnik, na Primorskem pa šibka burja, a se bo živo srebro povzpelo na prijetnih 13, na Primorskem celo 16 stopinj Celzija. Prezeble ljubitelje poletja bo vzradostila vest, da bo za konec tedna še topleje. Mrzlim jutrom se ne bo mogoče izogniti, nato pa bo pogled pristaša zime postajal vse bolj mrk. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. Še topleje bo v nedeljo in ponedeljek, ko bo na nebu še naprej vladalo sonce. 

Arso
Tako naj bi bilo v soboto, nedelja bi znala biti še toplejša.

Blagodejno vreme je posledica območja visokega zračnega pritiska, ki vztraja nad večjim delom Evrope, medtem ko se, kot zapisali na portalu Neurje.si, »nestabilno vreme zadržuje daleč na vzhodu in severu Evrope.« Ker bo toplo tudi v višjih legah, bo vreme kot nalašč za pohode v naravi, preklinjati ga znajo le nekateri žičničarji. Povratka zime zaenkrat ni na vidiku, še sporočajo na portalu, saj kaže, da bo nadpovprečno toplo vreme vztrajalo vsaj do konca februarja. 

Morebitni pretirano zagnani posamezniki pa morajo v obzir vzeti dejstvo, da bo morje še vedno mrzlo, kot sporoča Arso, je temperatura morja nezavidljivih 9 stopinj Celzija.