Hude obtožbe

Je res vodil farme otrok, kjer so rojevale mladoletnice?

P.K.
7. 2. 2019, 06.45
Deli članek:

Nove in nove podrobnosti o tem, kaj naj bi počel svetovno znani spiritualni zdravilec John of God, prihajajo v javnost. Trenutno je 76-letnik v priporu in pravi, da je nedolžen.

Reuters
Tako je policija Johna of Goda že decembra odpeljala v pripor.

Svetovno znanega zdravilca Johna of Goda oblasti obtožujejo, da je vodil nekakšne farme otrok. Na njih naj bi v ujetništvu zadrževal zelo mlada dekleta, katerih naloga je bila rojevanje otrok. Te so nato prodajali parom, ki sami niso mogli spočeti potomcev.
Sabrina Bittencourt, preiskovalka obsežnega primera z zdravilcem, je dejala, da naj bi John of God vodil ta grdi posel. »Mlade punce so bile prisiljene bivati v njegovem ujetništvu. Bile so 'stroji' za rojevanje otrok, ki so jih nato proti plačilu prodali parom, ki jih sami niso mogli imeti. Potem ko so deset let neprenehoma rojevale, so jih umorili,« je pojasnila izsledke preiskave.

Farme in posilstva

Bittencourtova je namreč prišla na sled ženskam iz Amerike, Avstralije in tudi Evrope, ki so trdile, da so kupile otroke s farm dojenčkov Johna of Goda za 50.000 dolarjev. Izvedela je, kako je potekal ta posel. »Dekleta, stara od 14 do 18 let, je podkupil, jih naselil na več svojih farm po Braziliji. Dekleta so postala spolne sužnje, ki so jih posiljevali z namenom, da bi rojevale otroke za prodajo na črnem trgu,« je razložila kruto ozadje.

Poleg tega, da naj bi vodil farme otrok, je John ob God obtožen spolnih zlorab žensk, ki so k njemu prišla po zdravje. Posilil naj bi okrog 600 žensk, med njimi tudi svojo najstarejšo hčerko Dalvo. Ta je svojega očeta označila za pošast. Zlorabljal naj bi jo, ko je bila stara med 10 in 14 let. Ob aretaciji je zdravilec iz Brazilije podal naslednjo izjavo: »Predajam se božanski pravici in sodstvu.« Zanikal je vse obtožbe. Trenutno je v priporu.

Wikipedia
Johna of Goda je vsaj deset žensk obtožilo spolne zlorabe. Moški je zdaj za zapahi. Očitke zavrača.

Najprej skeptičen, nato navdušen

Za mnenje o tem, kako sam vidi te dogodke, smo povprašali Darka Kralja iz Ljubljane, ki Johna of Goda in njegovo delovanje pozna že dolgo. »Eden mojih prvih stikov z njim je bil okrog dve desetletij nazaj, ko je prijateljica odšla k njemu v Brazilijo. Bila je zelo bolna, z diagnozo rak na materničnem vratu. Sam sem bil zelo skeptičen do njega in njegovih sposobnosti zdravljenja, vendar dejstvo je, da je moja prijateljica tam doživela ozdravitev, in tedaj me je navdušil,« je povedal.

Kralj od takrat vsako leto k njemu odpelje kakšno manjšo skupino Slovencev. »Tudi pri nas ima John of God kar nekaj sledilcev. Poznam tudi precej ljudi, ki jim je res pomagal. Angina pektoris, rak, počena vretenca – vse to so težave Slovencev, ki so jih v Casi de Dom Inacio, s pomočjo Johna of Goda, rešili,« pravi. Doda, da je treba razumeti, da je John samo medij, prek katerega steče energija, da on ni čudodelec. »Že sama lokacija, Casa de Dom Inacio (zdravilni center), je energetsko močna in lahko steče spiritualna intervencija, torej tudi brez Johna,« pojasni sogovornik. Pove še, da bo tudi v prihodnje peljal ljudi v zdravilni center, če bo kdo izrazil željo, in da sam obtožbe zoper njega jemlje nekoliko z rezervo ter se ne bo spuščal v to, da bi sodil, kaj je res in kaj ne.

Kaj jih je gnalo

»Zdravilec je neke vrste božanstvo. Njega ljudje obožujejo, sploh ženske. On ima status zvezdnika in do njega se obnašajo, kot bi videle nekega znanega filmskega igralca. Ob njem postanejo čisto zamaknjene. Menim, da četudi je spal s toliko ženskami, nobeni ni bila storjena sila, ampak so spale z njim zaradi nekega svojega interesa, morda samo tega, da bi se lahko hvalile, s kom so se znašle med rjuhami. Ženske so torej prostovoljno šle v odnos z njim. In če njihova pričakovanja niso bila izpolnjena, so doživele razočaranje in postale maščevalne, tako da te prijave zlorab razumem bolj kot maščevanje teh žensk do Johna of Goda. Morda je katera računala tudi na denarno odškodnino,« meni.

facebook
Ljubljančan Darko Kralj že dolga leta s Slovenci obiskuje spiritualnega zdravilca.

Postelja iz Brazilije

Darko Kralj sicer tudi pomaga ljudem do zdravja, in to s kristalnimi posteljami, ki predstavljajo posebno obliko terapije. »Razvita je bila v spiritualni bolnišnici Casa de Dom Inacio v Braziliji, kjer deluje svetovno priznan transmedij John of God. Bistvo te terapije so kremenovi kristali, ki so živa molekulska masa, katerih energija je povečana zaradi prehoda svetlobe skozi njih. Skozi vsak kristal sveti svetloba, ki barvno ustreza čakram, in ta se osredotoča na določen del telesa ter ga zdravi,« ozadje terapije razloži naš sogovornik.