Furs sporoča ...

Konec negotovosti, ali imate plačane prispevke za socialno varnost

T.L.
22. 1. 2019, 09.39
Posodobljeno: 22. 1. 2019, 10.00
Deli članek:

Če si bodo na svoje mobilne telefone naložili brezplačno aplikacijo eDavki in jim delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, bodo o tem na svoj telefon dobili obvestilo, pojasnjujejo na Fursu.

Furs
Nič več negotovosti o tem, ali ima delavec plačane prispevke za socialno varnost.

Iz Finančne uprave RS (Furs) zaposlenim sporočajo, da je negotovosti, ali imajo obračunane in/ali plačane prispevke za socialno varnost, konec. Če si bodo na svoje mobilne telefone naložili brezplačno aplikacijo eDavki in jim delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, bodo o tem na svoj telefon dobili obvestilo, pojasnjujejo na Fursu. Obvestilo bodo prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. Nikakršna aktivnost z njihove strani ne bo potrebna, saj jih bo Furs o tem obveščal samoiniciativno. Na ta način bodo lahko brez skrbi, ali imajo plačane prispevke za socialno varnost. Aplikacija je namenjena le za fizične osebe.

www.fu.gov.si
Nova mobilna aplikacija Fursa.

Kot so še sporočili, se s tem pristojnost Fursa glede postopanja v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila. Furs bo glede tega še vedno postopal v skladu s svojimi pristojnostmi: v primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe. 

Nova mobilna aplikacija eDavki ima sicer skoraj 30 uporabnih funkcionalnosti, med katerimi bi na tem mestu izpostavili še personalizirani koledarček, preko katerega bodo prejemali obvestila o njihovih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka). Če bodo uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, jim bo na voljo predizpolnjen obrazec.

Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki, ki je dostopna tako na Google Play (Android) kot tudi na iOS Store (Apple), lahko najdete na strani mobilne aplikacije eDavki.

www.fu.gov.si
Mobilna aplikacija je namenjena le fizičnim osebam.

Profimedia
Fotografija je simbolična.