Ponovno štetje je nujno, "ker je tako majhna razlika in je verjetnost, da se bo ta razlika izničila ali pa povečala, zelo velika", je dejal aktualni koprski župan. Dodal je še, da je štetje nujno tudi zaradi legitimnosti tistega, ki bo naslednji župan. Popovič meni, da bo njegov protikandidat Bržan to razumel "in da bodo tudi oni dali svoje glasove".

Popovič je nekoliko presenetil z izjavo, da bo v primeru zmage po novem štetju takoj odstopil in zahteval nove volitve.

Drugi krog županskih volitev, v katerem sta se 2. decembra pomerila Popovič in Bržan, je bil izredno tesen. Po preštetju glasovnic po pošti je občinska volilna komisija dan po volitvah za zmagovalca razglasila Bržana, razlika pa je znašala le sedem glasov.

Na odločitev sta se zaradi domnevnih nepravilnosti oba pritožila, a je volilna komisija obe pritožbi zavrnila. Pri pretresanju ugovorov je sicer opravila štetje na enem od volišč, tako da se je razlika v glasovih še nekoliko povečala v prid Bržanu, ki je prejel 13.921 glasov, Popovič pa 13.904.

Popovič je že prejšnji teden napovedal, da se bo pritožil na občinski svet in predlagal ponovno štetje glasovnic. Če bo občinski svet pritožbo zavrnil, se kandidat nato lahko pritoži še na upravno sodišče, ki mora o pritožbi odločiti v 30 dneh. V času do končne odločitve upravnega sodišča bi občino vodil najstarejši občinski svetnik.