Zima

Današnje sneženje zgolj uvod v jutrišnje zimske razmere: največ težav v prometu bo na ...

J.P.
19. 11. 2018, 08.16
Posodobljeno: 19. 11. 2018, 11.09
Deli članek:

Danes so nas ponekod po državi že pozdravile snežinke. Še več jih lahko pričakujemo jutri.

STA
Zimske razmere v Radljah ob Dravi

Snežinke so ponekod po Sloveniji že zmočile cestišča. Tudi čez dan bo občasno še rahlo snežilo.

STA
Zimske razmere v Radljah ob Dravi

Ponoči se bo krepila tudi burja na Primorskem, na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki presegli 100 kilometrov na uro. Burja bo najmočnejša ravno v času najbolj intenzivnih padavin.

Zimske razmere

Ponoči bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti države pa se bo okrepilo sneženje. Medtem ko se je danes sneg tal oprijemal le v krajih, kjer je bila temperatura pod lediščem, lahko jutri zjutraj v večjem delu Slovenije pričakujemo prave zimske razmere. Sneženje se bo, kot piše spletna stran Neurje.si, okrepilo od juga, glavnino pa lahko pričakujemo zjutraj in dopoldne. "Nad okoli 700 metrov nadmorske višine bo zapadlo od 10 do 30 centimetrov novega snega, po nižinah pa zaradi mejne temperature manj," so zapisali.

M.G.
Tudi v Mežici je nekatere presenetil sneg. S skrbno urejene zelenice niso uspeli pravočasno pospraviti mizice in gola. Pa saj sta plastična.

STA
Zimske razmere v Radljah ob Dravi

Kot smo poročali v petek, lahko po besedah Braneta Gregorčiča, dežurnega meteorologa pri Agenciji RS za okolje, jutri po nižinah zapade med 5 in 10 centimetrov sneg. Snežna odeja bržkone ne bo prav dolgo vztrajala, saj kaže, da na od srede naprej znova čaka manjša ohladitev.

Vremenoslovci Arsa so zapisali še, da bo najhuje ravno v času jutranje prometne konice. "Največ težav v prometu lahko pričakujemo na območjih med Notranjsko in Primorsko, kjer bo močna burja prenašala sneg in gradila snežne zamete, hkrati pa bo zaradi meteža krajevno tudi močno zmanjšana vidljivost," so sporočili. Razmere se bodo nato čez dan postopoma umirile.