Zdrahe v vrhu železničarskih sindikatov

Pavlič po sindikalni kuhinji v enem od lokalov zapušča Slovenske železnice

S.R./STA
14. 10. 2018, 20.13
Posodobljeno: 14. 10. 2018, 20.19
Deli članek:

Nekdanji delavski direktor Slovenskih železnic (SŽ) Albert Pavlič je podpisal sporazumno odpoved delovnega razmerja, je poročal POP TV.

STA
V petek je bil Pavlič prisiljen odstopiti z vseh funkcij v Sindikatu železničarjev Slovenije, s čimer ni več izpolnjeval pogojev za profesionalnega zaupnika,

V sredo je po poročanju POP TV Pavličev nasprotnik na SŽ Silvo Berdajs v enem izmed lokalov sestankoval s sindikalisti. Po sestanku so v javnost poslali sporočilo, da Pavlič sindikat vodi avtokratsko, da grozi in šikanira ter ga ne podpirajo več. Pod sporočilo se je podpisal tudi Anton Škrajnar, ki mu je pred časom Berdajs grozil. 

POP TV odziva Pavliča ni uspel dobiti. Generalni direktor SŽ Dušan Mes pa zadeve ni komentiral, saj gre po njegovem mnenju za interno sindikalno zadevo.

Pred tem sta Pavlič in Berdajs po poročanju televizije vrsto let skupaj obvladovala železničarske sindikate. Pred sedmimi meseci se je med njima vnel spor. Po objavi odkritih groženj Škrajnarju je Berdajs v disciplinskem postopku dobil opomin in je moral odstopiti iz nadzornega sveta SŽ.

Pavliča, sicer dolgoletnega delavskega direktorja SŽ, je svet delavcev v začetku letošnjega marca razrešil s tega položaja. Povod za njegovo razrešitev naj bi bil spor z Berdajsom, in sicer, kot je pred časom poročal portal Siol, zaradi preiskave o sumu korupcije na SŽ.