Vsevidno oko

Na teh lokacijah bo v prestolnici na voznike prežal nov superradar

S.R.
11. 9. 2018, 13.55
Posodobljeno: 11. 9. 2018, 14.12
Deli članek:

Mestna občina Ljubljana je v sklopu današnje predstavitev aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti 2018 razkrila predvidene lokacije novih treh ohišij za zdaj že drugi superradar v prestolnici.

STA
Štirim ohišjem se bodo pridružila tri nova.

Samodejna merilna naprava, tako imenovan »superradar«, ki od septembra lani na ljubljanskem asfaltu lovi prehitre voznike, se je v prvem letu obratovanja izkazal za učinkovitega in nadvse dobičkonosnega. Mestna občina Ljubljana (MOL) se je odločila, da na ceste postavi še eno premično oko, ki lahko hitrost meri 24 ur na dan v obe smeri ter razlikuje med tovornimi in osebnimi vozili.

Štirim ohišjem, ki so postavljena na na Celovški, Roški, Dolenjski in Slovenski cesti, se bodo zdaj pridružila tri nova. Novico o predvidenih lokacijah je prek twitterja razodela novinarka portala MMC Tina Hacler. Na spletišču MOL so danes v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2018 namreč pojasnili, da bodo ohišja predvidoma stala na Ulici Pohorskega bataljona za Bežigradom, Zadobrovški cesti v Polju in Cesti dolomitskega odreda na Viču. Kot so zapisali, so lokacije izbrali "na podlagi opravljene analize, prejetih predlogov četrtnih skupnosti in glede na izkušnje Mestnega redarstva na področju varnosti prometa."

Za izvedbo projekta je bilo prek javnega razpisa izbrano podjetje Intermatic, ki je mestni občini zagotovilo že lanski superradar in štiri ohišja. Kot so ugotovili na občini, se je v zadnjem letu, odkar izvajajo samodejno merjenje hitrosti, stanje umirilo zlasti na Celovški in Slovenski cesti, obe lokaciji pa sta zdaj varnostno manj obremenjeni.