SD se krepi

Han o Brglezovem prestopu: Tu ni nobene teorije zarote

G.G.
24. 8. 2018, 11.15
Posodobljeno: 24. 8. 2018, 12.44
Deli članek:

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han pravi, da gre predvsem za vsebinski prestop, ki nima političnega ozadja.

STA
Matjaž Han in Milan Brglez sta bila dobre volje.
Brglez vsaj za zdaj ne bo vstopil tudi v stranko SD, bi bilo pa to možno v prihodnosti. Katere naloge bo Brglez prevzel v okviru poslanske skupine, nista sporočila, je bilo pa neuradno slišati, da bi lahko vodil ustavno komisijo.

Bilo je le vprašanje časa, kdaj bo še do nedavnega član SMC in predsednik državnega zbora Milan Brglez presedlal k drugi politični stranki. Odločil se je za SD. Pravi, da je to "plod spoznanja, da lahko skupaj naredimo več dobrega za državo in državljane."

Podobnega mnenja je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, ki je poudaril, da so v času zadnjega mandata velikokrat delili "vrednote in načela". "Ta prestop je predvsem vsebinski in nima političnega ozadja. Tu ni nobene teorije zarote. V poslanski skupini bomo dobili izvrstnega poslanca, strokovnjaka in dobrega človeka," je zaključil Han.

Brglez se je danes sicer zahvalil poslanski skupini SMC in ji zaželel vse dobro pri nadaljnjem delu, hkrati pa si je zaželel konstruktivnega sodelovanja v prihodnje. "Konec koncev je danes čas za združevanje in ne za ločevanja tako na levici kot levi sredini," je dejal.

STA
Han pravi, da ne gre iskati teorij zarot.

Brgleza so iz SMC izključili konec junija, po seriji nesoglasij s predsednikom stranke in premierjem Mirom Cerjarjem. Brglez je takrat dejal, da so se ga znebili zaradi kritičnosti do lastne stranke, Cerar pa je dejal, da je Brglez nespoštovanjem odločitev izvršnega odbora oziroma nasploh organov stranke povzročil precejšnjo škodo stranki.

STA
Podobna misleča Matjaž Han in Milan Brglez.