Sporazum o partnerstvu

Peterica mora doreči še sodelovanje z Levico

G.G./STA
7. 8. 2018, 08.22
Posodobljeno: 7. 8. 2018, 08.23
Deli članek:

Včeraj je bil narejen korak proti oblikovanju manjšinske vlade pod vodstvom Marjana Šarca. Peterica strank se mora uskladiti še glede sodelovanja z Levico.

Bobo
Luka Mesec in Marjan Šarec. Kako bosta sodelovala?

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v ponedeljek napovedal, da bodo v sredo skupaj s SD, SMC, SAB in DeSUS vložili njegovo kandidaturo za mandatarja, skupaj s kandidaturo predsednika SD Dejana Židana za predsednika DZ. Pričakujejo tudi podporo Levice, pri čemer bodo sodelovanje z Levico opredelili v okviru sporazuma o partnerstvu, katerega sestavni del bo protokol o sodelovanju.

Koordinator Levice Luka Mesec je dejal, da so koalicijski partnerji njihov prvotni predlog protokola zavrnili in napisali novega. O njem je v ponedeljek zvečer razpravljal izvršni odbor stranke, danes pa naj bi se v delovni skupini, ki jo sestavljajo predstavniki šestih strank, nadaljevala usklajevanja njegove vsebine.

Popoldne se bo sestalo tudi predsedstvo SD, na katerem bodo članom predstavili dogovorjeni partnerski sporazum, pa tudi predlog protokola o sodelovanju petih strank z Levico. "Želim, da stranka to podpre v tej fazi in se odloči, da je to primerno gradivo za obravnavo na zborih članov, ki jih moramo izpeljati predvidoma v naslednjem tednu ali dveh," je dodal predsednik SD Židan.