Pomagajmo

Kupljenega avtomobila ni več, Ireni je ostal le kredit

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
3. 7. 2018, 07.00
Posodobljeno: 21. 3. 2023, 10.03
Deli članek:

Irena Glavica iz Rogoze prek družbenega omrežja Facebook išče svoj avtomobil in uporabnike prosi za kakršnokoli koristno informacijo, da bi mu prišla na sled.

Osebni arhiv
Fotografija avtomobila, ki ga je objavila na družbenem omrežju.

Facebook

Potem ko so iz Policijske uprave Maribor pred dnevi sporočili, da je neznani storilec v Rogozi odtujil osebni avtomobil znamke Renault Megan, zlate barve, registrskih označb MB TM-872, letnik 2009 (po nestrokovni oceni, so še zapisali, znaša materialna škoda 6000 evrov), je te dni na družbenem omrežju Facebook zakrožila prošnja za pomoč Irene Glavice.

V avtu tudi denarnica z dokumenti

Vsa užaloščena je namreč objavila, da še vedno čaka, četudi se zaveda, da so možnosti minimalne, da morda le dobi kakšno informacijo o avtomobilu, ki ji je bil odtujen 25. junija. »Hvala vsem, ki delite mojo objavo. Od avta še vedno nobenih informacij, vse, kar mi je ostalo, sta le dva ključa in obroki kredita,« je zapisala. Glavica je za Novice Svet24 še povedala, da si je devet let star avtomobil kupila 6. junija in zanj si je uredila kredit v vrednosti 6000 evrov, saj si ga drugače ne bi mogla privoščiti. »Vsa vesela sem si ga pripeljala domov, saj ga potrebujem tudi za prevoz v službo. Bilo je kot v pravljici. Na dvorišču sem imela 'nov' avtomobil, saj sem prej vozila veliko starejšega, ki smo ga po nakupu tega odjavili iz prometa. In tega dne sva s sinom obiskala festival na Lentu ter se zvečer pripeljala domov. V avtu sem pustila tudi denarnico z vsemi dokumenti,« je pojasnila Glavica in dodala, da je bil tisti konec tedna v Rogozi festival elektronske glasbe, zato se je tam, tudi v bližini njene hiše, trlo ljudi.

Za nakup rabljenega avtomobila si je uredila kredit v vrednosti 6000 evrov, saj si ga drugače, kot pravi Irena Glavica, ne bi mogla privoščiti.

Številni avtomobili in sprehajalci

Hišo imajo v bližini precej prometne ceste in ker nimajo ograje, se pogosto dogaja, da kakšen voznik obrača na njihovem. »Nismo več tako pozorni, tudi tokrat nismo bili. Festivalsko prizorišče je od hiše oddaljeno kakšnih 500 metrov, ves čas se je slišala glasba, vozili so se avtomobili, sprehajali obiskovalci, ki so zahajali v bližnjo trgovino. Tisto noč smo spali, res pa je, da so nas občasno prebudili glasba, vozeči avtomobili in glasnejši pogovori obiskovalcev prireditve. Zjutraj, ko sem vstala in pogledala pred hišo, pa šok. Avto tam več ni stal, zato sem takoj poklicala policijo, od katerih sem med drugim izvedela, da so isto noč z drugega vozila odtujili tudi registrske tablice Krškega. Zdaj razmišljam, da so jih morda namestili na mojega,« pravi.

Osebni arhiv
Ostali so ji le ključi avtomobila.

Avtomobil še iščejo

Novinarsko vprašanje, ali so morda policisti odtujeno vozilo že našli ali vsaj izsledili, smo poslali na Policijsko upravo Maribor, a nam je Anita Kovačič Čelofiga odgovorila, da vozila še niso izsledili, zato preiskava še poteka.