Avtobus v plamenih

Pretresena potnica Irena na avtobusu zaznavala čudne vonjave

Polona Krušec / Novice Svet24
2. 7. 2018, 19.30
Deli članek:

Po zaslugi prisebnega voznika se je sobotna vožnja avtobusa iz Tomačevega proti središču Ljubljane končala brez hujših posledic. Potniki so v redu, od vozila je ostalo bolj malo.

P.K. / Novice Svet24
Od avtobusa, ki je popolnoma zagorel v samo desetih minutah, ni ostalo skoraj nič.

P.K. / Novice Svet24
Irena Krajnik je potovala iz Tomačevega proti centru Ljubljane.

V soboto malo pred 10. uro dopoldne je manjši mestni avtobus, ki je iz Tomačevega vozil proti središču Ljubljane, zagorel. Malo zatem, ko je ustavil na postajališču Bavarski dvor, je vožnjo nadaljeval proti postajališču Ajdovščina, ko je šofer opazil, da se kadi izpod armaturne plošče.

Nemudoma je ustavil avtobus in deset potnikov pozval, naj zapustijo potniško vozilo; pravilno je ocenil, da je nekaj narobe in da bo najbolje, da se iz vozila vsi umaknejo. Nato se je zgodilo. Vzplamteli so plameni, vsi so šokirani obstali. Sledil je klic gasilcev.

Zla slutnja

Tri vozila Gasilske brigade Ljubljana so bila izjemno hitra. Samo štiri minute so porabila, da so prišla na kraj požara in samo toliko časa je bilo potrebno, da so avtobus Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) popolnoma preplavili plameni. Voznik, potniki in mimoidoči so obstali, saj niso mogli verjeti prizoru, ki so ga imeli pred očmi.

Na avtobusu je iz obrobja prestolnice v center potovala tudi Irena Krajnik. »Že od Tomačevega sem na avtobusu vonjala nekaj čudnega. Smrdelo je po zažgani gumi. Imela sem občutek, da se nekaj dogaja. Potem pa, kot da bi slutila, da bo nekaj narobe, sem na Bavarskem dvoru, eno postajo pred nesrečo, izstopila. Nato sem pot v smeri vožnje avtobusa nadaljevala peš in čez 500 metrov pretresena opazila, da je zagorel,« nam je povedala.

P.K. / Novice Svet24
Dimne saje so poškodovale bližnjo stavbo Ministrstva za notranje zadeve.

Zakaj je zagorelo

»Kot da bi mi nekaj reklo, naj grem ven iz avtobusa. Očitno je name pazila neka višja sila,« je pretresena, a hvaležna, da se je vse dobro končalo, nesrečni dogodek komentirala naša sogovornica. Poškodovanih torej ni bilo.

Vodja intervencije Blaž Kovač iz Gasilske brigade Ljubljana je povedal, da so požar pogasili v desetih minutah in da je od avtobusa ostalo le njegovo ogrodje, vse drugo je uničeno. »Deset potnikov na avtobusu in šofer so se rešili pravočasno, tako da je nastala samo materialna škoda. Kriminalisti oziroma policija pa bodo ugotavljali vzrok požara,« nam je pojasnil.

E.Š. / Novice Svet24