Slovo?

Karl Erjavec je ponudil odstop

J.P./STA
11. 6. 2018, 15.39
Posodobljeno: 11. 6. 2018, 15.50
Deli članek:

Organi stranke DeSUS bodo o ponujenem odstopu odločali v petek.

Bobo
Karl Erjavec

Po informacijah TV Slovenija je Karl Erjavec odstop ponudil že prejšnji teden. K temu je prvaka stranke DeSUS posredno pozval tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša, je poročala TV Slovenija.

Jurša je v petkovi izjavi za nekatere medije že ocenil, da je bila predvolilna koalicija z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem napaka, in odgovornost zanjo pripisal tudi predsedniku stranke. Glede na slab volilni rezultat stranke in dejstvo, da je Erjavec v nedeljo ostal brez poslanskega stolčka, je Jurša dejal, da bi na Erjavčevem mestu ponudil odstop.

STA pa piše, da je Erjavec vodstvu stranke odstop ponudil v četrtek. "Vodstvo je odločilo, da naj zaupnico preverim na izvršnem odboru in svetu stranke," je pojasnil za STA in napovedal, da bo razprava o ponujenem odstopu na izvršilnem odboru in na svetu stranke v petek.

Vzrok za odločitev naj bi bil slab volilni izid. DeSUS je bil poleg stranke Mira Cerarja SMC edini, ki se mu je število mandatov zmanjšalo, Erjavcu pa se poleg tega tudi ni uspelo uvrstiti v parlament kot poslancu. Erjavec je sicer že na volilno nedeljo zvečer priznal, da je volilni rezultat zanj osebni poraz, in ni izključil svojega odstopa.