Opornice želi končno postaviti v kot

Marko se po prvi operaciji že počuti dobro

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
10. 6. 2018, 13.22
Posodobljeno: 10. 6. 2018, 13.25
Deli članek:

Zdravnik dr. Dror Paley mu je na levi nogi nastavljal tako imenovani kolenski fiksater, ki je predpogoj, da mu lahko vstavijo kolenske členke. Mama mu je ves čas stala ob strani.

Osebni arhiv
Spominska fotografija z mamo Jožico še pred prvo operacijo.

Dečku lahko še vedno pomagamo z SMS-sporočili Marko5 na telefonsko številko 1919 ali prispevki na račun IBAN SI56 6100 0000 7087 846 s pripisom za Marka.

Marko Aberšek, 11-letni fantič iz Maribora, ki je konec maja prispel na Florido v ZDA, je že na poti k uresničitvi svoje največje želje. Ne želi si spoznati kakšnega nogometaša ali drugega zvezdnika, ampak zgolj normalno hoditi. Kot smo že poročali, je z mamo Jožico, ki je prav zaradi nenehne pomoči sinu pustila službo, odpotoval na kliniko k dr. Droru Paleyju. Tam ga v naslednji osmih mesecih čakajo tri operacije, da bo lahko hodil brez opornic oziroma jih postavil v kot. Dr. Paley je namreč že po pregledu 11-letnika ocenil, da bodo po vse treh opravljenih operativnih posegih njegove noge »funkcionalne«.

PO OPERACIJI SE POČUTI ODLIČNO

Operacije in bivanje krije zavarovalnica obema, toda mama Jožica bi morala v tem času imeti pri sebi dovolj denarja tudi za vse nepredvidene morebitne stroške in posege, ki lahko nastanejo.

Potem ko sta pred kratkim na družbenem omrežju objavila fotografijo, pod katero sta sporočila, da sta srečno prispela, in se obenem zahvalila vsem dobrim ljudem, ki so jima do zdaj pomagali, njegova mama Jožica še naprej skrbi za redno obveščanje. V petek zjutraj je v sodelovanju z Natašo Švikart iz humanitarnega društva Maus, ki je zanj vodila akcijo zbiranja denarja Slovenija za Marka, spet objavila razveseljivo novico. Marko je uspešno prestal prvo operacijo. »Dobro jutro, Slovenija. Operacija je potekala brez težav, šest ur. Počutim se odlično. Mami me je pospremila do operacijske sobe in počakala, da sem prispel do prebujevalnice,« je napisala v Markovem imenu. Švikartova pa je za časopis Novice Svet24 včeraj pojasnila, da je res v rednem stiku z njegovo mamo. »V okviru prve operacije so Marku na levi nogi nastavljali tako imenovani kolenski fiksater, ki je predpogoj, da mu bodo lahko vstavili kolenske členke. Brezplačno mu bo dr. Paley poravnal desno nogico, ki jo zdaj vleče malo navzven,« je razložila Švikartova.