Po hišni preiskavi

Verjamejo, da bodo korupcijski sumi ovrženi

T.L.
14. 5. 2018, 20.15
Posodobljeno: 14. 5. 2018, 21.17
Deli članek:

Po preiskavi v prostorih Ortopedske bolnišnice Valdoltra se je oglasil direktor zavoda.

ob-valdoltra.si
Ortopedska bolnišnica Valdoltra

Po hišni preiskavi zaradi suma nedovoljenega sprejemanja daril pri nabavi ortopedskih protez, ki je je minuli četrtek pod okriljem nacionalnega preiskovalnega urada potekala v prostorih Ortopedske bolnišnice Valdoltra, se je oglasil direktor zavoda Radoslav Marčan, dr.med.spec.ortoped.

Marčan je v sporočilu poudaril, da je nacionalni preiskovalni urad preverjal korupcijske sume v povezavi z enim od zaposlenih v OBV in da niso preiskovali zavoda. Urad je namreč preverjal navedene sume pri predstojniku medicinske dejavnosti endoprotetike sklepov, ortopedu Simonu Kovaču, ki pa je obtožbe zanikal.

"Preiskovali so posle povezane z javnimi naročili ortopedskih protez v obdobju od leta 2008 do 2011. Preiskovalci so vstopili v OBV ob 6.20 in zapustili bolnišnico ob 15h. Zasegli so določen del poslovne dokumentacije. Preiskavo ocenjujemo v vodstvu bolnišnice kot transparentno, zakonito in korektno. Hkrati verjamemo, da bodo v najkrajšem možnem času ovrženi navedeni korupcijski sumi. Velika večina jih namreč izvira iz 'aktivnosti' podjetja (Emporio Medical d.o.o.), ki je v preteklosti dobavljalo medicinske pripomočke (predvsem kolčne proteze) Ortopedski bolnišnici Valdoltra, nato zašlo v finančne težave in na koncu pristalo v stečaju," je v sporočilu zapisal direktor zavoda.