Doživljajski most do družinskega parka

FOTO: Ljubljana z novo pridobitvijo: Ne veste, kam z otroki?

R.T.
13. 4. 2018, 15.01
Posodobljeno: 13. 4. 2018, 15.03
Deli članek:

Ljubljana je bogatejša za novo zeleno površino – družinski park Muste.

Nik Rovan
Družinski park Muste.

Mestna občina Ljubljana je danes med Novimi Fužinami in Štepanjskim naseljem odprla Družinski park Muste, ki predstavlja eno večjih zelenih pridobitev v mestu.

Nov park povezuje Nove Fužine in Štepanjsko naselje na nasprotnih nabrežjih Ljubljanice, oba dela pa sta povezana z novim doživljajskim mostom.

Nik Rovan
Družinski park Muste.

Idejna zasnova parka, ki so ga začeli urejati lani in ki med drugim vključuje urejeno igrišče z igrali za vse starostne skupine otrok, tudi za gibalno ovirane otroke, je bila pripravljena že leta 2015. Park na severni krasi urbani javni sadovnjak, ki je že četrti v Ljubljani. V njem je zasajenih 64 sadnih dreves starih sort jablan, hrušk, kutin in sliv. Sadovnjak so zasadili sodelavci podjetja MSD, Inovativna zdravila d.o.o., sadje, ki bo zraslo na drevesih, pa bo namenjeno vsem obiskovalcem parka. V bližini je v obliki drevoreda zasajenih še 14 parkovnih dreves. V sklopu parka je urejeno še parkirišče za potrebe gibalno oviranih, ki je s potko povezano z igriščem, sporoča MOL.

Ime parka ima zgodovinsko osnovo. Izhaja iz Franciscejskega katastra za Kranjsko (1823-1869) in predstavlja najstarejše znano zapisano poimenovanje tega območja. Ljubljančani so tako dobili novo, približno hektar veliko zeleno površino, na kateri lahko aktivno in kakovostno preživljajo prosti čas.

Nik Rovan
Družinski park Muste.

Nik Rovan
Družinski park Muste.