Še niste oddali vloge?

Le še elektronsko: ste že uveljavili olajšave za vzdrževane družinske člane?

T.L.
12. 2. 2018, 09.59
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 10.06
Deli članek:

Če vloge še niste oddali, lahko to storite zgolj elektronsko prek portala eDavki.

Profimedia
Še vedno imate čas za oddajo vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Iz Finančne uprave RS opominjajo vse, ki še niso oddali vloge za uveljavljanje olajšav za vzdrževane družinske člane, da to še lahko storijo, in sicer preko sistema eDavki do 20. februarja letos. 

Rok za oddajo vloge se je sicer iuztekel 5. februarja, elektronska prijava pa je še možna. Na Furso svetujejo, da - če se doslej še niste registrirali v sistem eDavki - z registracijo pohitite. Če doma nimate shranjenega enega izmed informativnih izračunov dohodnine (IID) preteklih let, se lahko registracija zavleče za nekaj dni.

Postopek registracije je sicer poenostavljen, saj ni več treba nameščati digitalnega potrdila. Pri registraciji je treba med drugim vnesti številko informativnega izračuna dohodnine (IID), ki so ga zavezanci prejeli za leto 2016, 2015 ali za 2014. Če posameznik nima številke IID, potem izbere polje »Nimam IID - pridobi kodo«. Na domači naslov mu bo po pošti poslana koda, s pomočjo katere bo aktiviral uporabniški račun, pojasnjujejo postopek na Fursu.

Če se bodo torej zavezanci lotili postopka registracije v sistem eDavki zgolj nekaj dni pred 20. februarjem in doma nimajo svojega IID-ja, na podlagi katerega bi registracijo opravili takoj, bodo registracijo opravili v nekaj dneh (ko bodo po pošti na dom prejeli kodo), s tem pa bodo lahko zamudili rok za oddajo vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.