V smrtnem strahu

Deni po policijskem pregonu umrl v snegu: družina ne verjame, da se je zgodila nesreča

R.T.
12. 2. 2018, 08.37
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 10.19
Deli članek:

Iskali so ga dva dni, potem ko je pobegnil pred policijsko patruljo.

Facebook
Deni Šnajder je umrl v snegu.

Njegova družina in prijatelji so prepričani, da smrt ni bila nesreča, zato od policije zahtevajo odgovore.

Bal se je za svoje življenje

V četrtek so se vozili od Reke proti Brodu na Kupije. Ura je bila približno 23.30, ko so jih v Lučicah ustavljali policisti. Deni Šnajder (22), ki je sedel za volanom, naj bi prepoznal enega od policistov. In ker s seboj ni imel vozniškega dovoljenja – tako njegova sopotnica –, se je prestrašil in pobegnil. »Rekli smo mu, naj ustavi, a je rekel, da ne bo, ker se boji za svoje življenje,« je za 24sata povedala Paulina Breznik (18), Denijeva punca in mama njegovega devetmesečnega sina.

Deni naj bi prepoznal enega od policistov.

Denija so po dveh dneh v soboto našli mrtvega v gozdu v bližini naselja Lokve.

Pogrešan

Kot je za 24sata povedala Paulina, je po pobegu po stari cesti vozil nazaj proti Reki, dokler jim pri naselju Jelenje ni zmanjkalo goriva. Ves čas naj bi jim sledila dva policijska avtomobila. Poleg njiju sta bila v avtomobilu še njen brat Klaudio (20) ter mladoletna deklica. Ko so obstali, je Deni izstopil iz avtomobila in se pognal v beg, je še povedala. Policisti niso bili daleč zadaj. Trije naj bi jo zvlekli iz avtomobila in pretepli, glavo naj bi ji tiščali v sneg. »Eden od policistov me je vprašal, kdo je vozil. Ko sem mu odgovorila, mi je zagrozil, da ga bodo našli,« je dejala. Nadeli so jim lisice in jih odvedli na reško policijsko postajo, kjer naj bi jih zadrževali več ur.

O Deniju pa ni bilo ne duha ne sluha. Policisti so njegovo truplo so neprehodnem gozdnatem terenu našli v soboto, smo poročali včeraj. Vzrok smrti še ni znan.