Odpoklic

Na Obali se še trese: pravijo, da so umaknili "šibek člen"

T.L./STA
8. 2. 2018, 17.16
Posodobljeno: 8. 2. 2018, 17.19
Deli članek:

Svet delavcev odpoklical delavskega direktorja Luke Koper.

Arhiv časopisa Novice Svet24
V Luki Koper je še nemirno.

Svet delavcev v Luki Koper je v sredo odpoklical delavskega direktorja v štiričlanski upravi družbe Stojana Čeparja in namesto njega predlagal imenovanje Vojka Rotarja, poroča spletni Dnevnik. Rotar je bil doslej zaposlen v koprskem komunalnem podjetju Marjetica Koper. Svet delavcev sicer ni bil zadovoljen z aktivnostmi Čeparja.

Kot je pojasnil predsednik sveta delavcev Mirko Slosar, člani sveta ob koncu lanskega leta in začetku letošnjega niso bili zadovoljni z aktivnostmi Čeparja, še zlasti, ko je uprava sprožila sodni postopek proti Mladenu Jovičiću in na ta način želela doseči ničnost njegove zadnje pogodbe o zaposlitvi.

Čepar se za Jovičića ni zavzel toliko, kot so zaposleni od njega pričakovali, je opisal Slosar. "Čepar je bil v zadnjem času zaradi svoje neaktivnosti šibek člen, zato smo se odločili za odpoklic," je pojasnil Slosar.

Rotar je potrdil, da je svetu delavcev dal svoje soglasje, da ga kot delavskega predstavnika predlaga v imenovanje v upravo družbe, ki jo vodi Dimitrij Zadel. "Več kot to trenutno ne morem povedati, ker nimam pooblastila," je dodal Rotar. Nadzorni svet, ki ga vodi odvetnik Uroš Ilić, naj bi Rotarja predvidoma potrdil na seji naslednji petek, še poroča Dnevnik.