Dan zaščite in reševanja

V Rušah oborožen rop pred očmi srednješolcev

S.R.
16. 6. 2017, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na današnjem Dnevu zaščite in reševanja v Rušah se je zbralo okoli 400 radovednežev, večinoma srednješolcev, ki so z zanimanjem spremljali predstavitev dela in opreme policistov, gasilcev in reševalcev.

PU Maribor
Na Rušah je bilo pestro.

Mariborski policisti so svojo predstavitev popestrili s prikazno vajo, v kateri so obravnavali oborožen rop. Storilca sta med begom povzročila prometno nesrečo. Za bežečim roparjem so se pognali policisti PP Ruše in vodnik službenega psa PP VSPK Maribor ter ga obvladali, medtem ko so morali poškodovanemu pajdašu pomoč nuditi tudi gasilci in reševalci.

PU Maribor
Svoje delo so predstavili policisti.

Pozornost mladih so pritegnili tudi policisti drugih enot. Svoje delo in opremo so med drugim predstavili policisti Posebne policijske enote, pa Postaja prometne policije Maribor z vozilom z videonadzornim sistemom Provida in opremo za preverjanje psihofizičnega stanja voznikov ter laserskim merilnikom hitrosti, Policijska postaja za izravnalne ukrepe Maribor z vozilom »schengenbus«, poleg vodnikov službenih psov pa še konjeniki Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

PU Maribor
Zbralo se je približno 400 radovednežev.