Grad Turjak

Zbiranje ponudb za domovanje Turjaške Rozamunde

J.P.
7. 6. 2017, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Grad Pišece in grad Turjak – obe pogodbi bosta sklenjeni po principu videno-najeto.

Bobo
Izhodiščna mesečna najemnina znaša 1.170 evrov.

Ministrstvo za kulturo oddaja v najem dela dveh kulturnih spomenikov – gradu Pišence v občini Brežice in gradu Turjak v občini Velike Lašče.

Grad Pišece

Arhiv ministrstva za kulturo
Izhodiščna mesečna najemnina znaša 3.500 evrov.

Ponudbe za oba gradova zbirajo do vključno torka, 11. julija do 12. ure.

V najem se oddaja del gradu v izmeri 1383,88 kvadratnih metrov. "V pritličju gradu je urejen gostinski del z restavracijo, kuhinjo, skladiščem, sanitarijami in garderobami za osebje. V prvem in drugem nadstropju se nahaja 13 sob s 30 ležišči in kopalnicami ter recepcija. Poleg tega so v drugem nadstropju urejene še manjša dvorana, poročna dvorana s prostorom za sprejem (garderobe) ter sanitarije. Grad obsega še mansardo, ki je (razen kotlovnice) še neurejena. Ob gradu se nahaja gospodarski – servisni objekt, v katerem so urejeni električna napeljava, vodovod, čistilna naprava in plinska cisterna za ogrevanje. Deloma se objekt uporablja za skladiščenje orodja," so sporočili z ministrstva. Nepremičnino oddajajo za 10 let z možnostjo podaljšanja. Poleg višine ponujene najemnine bodo upoštevali tudi razvojni program ponudnika. V plus mu bodo šteli tudi, če se bo odločil za investicijska vlaganja. Izhodiščna mesečna najemnina znaša 3.500 evrov.

Grad Turjak

Ministrstvo v najem oddaja obnovljeni del stavbe (južni in zahodni trakt, razen grajske kapele, v skupni izmeri 1912,14 kvadratnih metrov) in notranje dvorišče. Prostori se oddajajo neopremljeni. Nepremičnina se oddaja za dobo pet let z možnostjo podaljšanja, če bo to skladno s takrat veljavno zakonodajo. Ministrstvo bo tudi v tem primeru poleg višine ponujene najemnine upoštevalo še program. Izhodiščna mesečna najemnina znaša 1.170 evrov.