Tranzitni tovorni promet

Od danes ponoči obvezno po južni in vzhodni obvoznici

D. B./STA
2. 4. 2017, 09.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Od danes velja prepoved nočne vožnje težkih tovornih vozil po severni ljubljanski obvoznici.

promet.si
Fotografija je simbolična.

Policisti so tudi zaradi omenjene prepovedi na ljubljanskem avtocestnem obroču poostrili nadzor cestnega prometa. Ob tem bodo policisti pozorni tudi na ostale kršitve, povezane s tehnično brezhibnostjo vozil in delovno zakonodajo.

Dars sicer izvaja več aktivnosti na področju prometne varnosti in upravljanja prometa, posebno pozornost pa namenjajo spremljanju prometnih dogajanj po celotnem ljubljanskem obroču, kjer so nedavno postavili znake za prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil.

Policija opozarja, da je za neupoštevanje omejitev, prepovedi in obveznosti, ki jih narekuje prometna signalizacija, zagrožena globa v višini 160 evrov.

Od danes na severni obvoznici velja še prepoved prometa za težka tovorna vozila v nočnem času, in sicer med 22. in 6. uro. Tranzitni tovorni promet bo preko signalizacije preusmerjen na preostali del obroča.

Na Darsu zato opozarjajo na spremembe, ki se nanašajo predvsem na težka tovorna vozila. Ta bodo morala poslej na poti med štajersko in primorsko avtocesto ponoči obvezno uporabiti le južno in vzhodno avtocestno obvoznico.

Kot so poudarili, je takšna preusmeritev prometa pomembna za zagotavljanje boljših bivalnih pogojev gosto poseljenega območja ob eni najbolj obremenjenih prometnic, saj bodo s tem dosegli nižje ravni hrupne obremenjenosti v nočnem času.

Policija opozarja, da je za neupoštevanje omejitev, prepovedi in obveznosti, ki jih narekuje prometna signalizacija, zagrožena globa v višini 160 evrov.