Visoke zahteve delodajalca

Na zavodu pojasnjujejo, zakaj ne najdejo dovolj delavcev za Revoz

G.G.
28. 3. 2017, 14.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Zavodu za zaposlovanje še naprej “sodelujejo pri zagotavljanju delavcev” za Revoz. Pravijo pa, da imajo še vedno težave pri iskanju delavcev.

Svet24
Delo v Revozu je zahtevno.

Pisali smo o težavah pri pridobivanju delavcev, ki bi si služili kruh v proizvodnji Revoza. Z Zavoda za zaposlovanje so danes sporočili, da “njihove aktivnosti za zagotavljanja brezposelnih za delo v Revozu prek dveh agencij še vedno potekajo zelo intenzivno”.

Na zavodu pravijo ,da so v zadnjih petih mesecih pridobili 1425 kandidatov, ki da so “izkazali pozitivno namero in oddali pisno vlogo za zaposlitevter tako vstopili v nadaljnji izbirni postopek, ki ga izvajata agenciji za zaposlovanje: Kariera in M Servis.”

Do konca februarja 300

Trdijo, da so izvedli po Sloveniji izvajali informativne pogovore, na katere je bilo povabljenih več kot 3400 udeležencev. Brezposelne so tako informirali o pogojih dela in jim pomagali pri pripravi vloge za zaposlitev. Rezultat: do konca februarja je delo v Revozu dobilo 300 brezposelnih.

Ročne spretnostni in zdravstvene sposobnosti

Toda to ni dovolj. V Revozu potrebujejo dodatne roke na proizvodnjih linijah. Kje so po njihovem težave? V “ročnih spretnostih in zdravstvenih sposobnostih.” Citat zavoda navajamo v celoti: “Kljub vsem našim intenzivnim prizadevanjem za motiviranje, svetovanje in zaposlovanje brezposelnih ugotavljamo precejšen upad števila kandidatov v samem postopku preverjanja sposobnosti predvsem zaradi visokih zahtev delodajalca glede ročnih spretnostih in zdravstvenih sposobnosti. Ob pričetku dela pa se pojavlja upad tudi zaradi drugih različnih razlogov, kot so: zaposlitve pri drugih delodajalcih, ker ne zmorejo tempa dela, neuspešno opravljene preizkusne dobe, iz zdravstvenih razlogov ipd. Prav zato na Zavodu še naprej nadaljujemo intenzivno napotovanje brezposelnih za potrebe Revoza, to pomeni, da do letošnjega maja načrtujemo neprekinjeno izvajanje informativno-motivacijskih srečanj v vseh navedenih območnih službah ter skupaj z agencijama in pristojnimi v Revozu spremljamo napredek pri zaposlovanju."