Clio 4

V Revozu začenjajo z nočno izmeno

STA/B.K.
20. 2. 2017, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V novomeškem Revozu bodo ob 22. uri začeli z dodatno nočno izmeno. Ta bo sprva obratovala s polovično zmogljivostjo, kasneje jo bodo okrepili, tako da bodo v Revozu nadaljevali z zaposlovanjem.

STA
Delavci v Revozovi proizvodnji.

Iz Revoza so danes sporočili, da bo po obsežnih naložbenih delih in zaposlovanju novih sodelavcev drevi stekla nočna izmena, ki jo načrtujejo v okviru priprav na začetek proizvodnje novega clia 4. 

V Revozu so v okviru zaposlovanja za okrepitev proizvodnje s sodelovanjem zavoda za zaposlovanje in dveh agencij uspeli privabiti več kot 300 novih sodelavcev.

V tej novomeški avtomobilski tovarni so pristavili, da omenjena okrepitev obeta novo rast poslovanja, da bi zaposlene ustrezno motivirali, pa so v Revozu za zagotavljanje konkurenčnosti pred tednom podpisali nov štiriletni sporazum s socialnimi partnerji.

Ta med drugim opredeljuje dvig osnovne plače za redno zaposlene in napotene delavce ter posebno nagrado za projekt clio 4 v znesku 200 evrov.

V Revozu sicer serijsko proizvodnjo novega clia 4 načrtujejo konec marca. Ker morajo pred tem pripraviti vse za uspešen zagon, bodo drevi začeli z dodatno nočno izmeno. Zanjo so najprej potrebovali 300 dodatnih agencijskih delavcev, v nadaljevanju pa naj bi bi jih predvidoma zaposlili še 200.