Prekršek?

FOTO: Bralec skoraj zbil redarko, ki naj bi šla v rdečo. Pristojni bodo zadevo preverili

R.T.
27. 3. 2017, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Četrtkovo jutro. Z Zaloške je zavijal na Njegoševo. Na semaforju za naravnost rdeča, za desno zelena luč.

Zajem zaslonske slike
Redarko je posnel s kamero, ki jo je imel v svojem vozilu.

Zajem zaslonske slike

Zajem zaslonske slike

Zajem zaslonske slike

Zajem zaslonske slike

Oglasil se nam je bralec, ki se je 16. marca okoli 8. ure skoraj zapletel v trčenje z redarko ljubljanskega mestnega redarstva.

Jezila in mahala z roko

Vozil je po Zaloški cesti, zavijal je desno na Njegoševo. »Za desno je bila zelena luč, za naravnost pa rdeča, kar se lepo vidi na posnetku,« je zapisal. »Zavijem desno in pred avto mi zapelje kolesarka mestnega redarstva. Ni veliko manjkalo, da bi jo zbil. Nakar se namesto, da bi se opravičila, začne jezit in mahat z roko. Dobro, da imam v vozilu kamero, ki jo je posnela.«

Bralec se sprašuje, kako lahko nekdo, ki nas kaznuje, sam dela prekršek; prepričan je tudi, da bi bil on tisti, ki bi bil kriv, če bi trčil v redarko, če ne bi imel kamere.

V zvezi s posnetkom smo se obrnili na ljubljansko mestno redarstvo. Povedati so imeli sledeče:

"O dogodku smo bili obveščeni in bomo temu primerno tudi izvedli ustrezne postopke, kot jih predvideva delavnopravna zakonodaja. Ocenjujemo, da je kakršnokoli opredeljevanje do predmetne zadeve v tem trenutku, brez predhodnega razgovora z mestno redarko, ki je odsotna, ne bi bilo primerno, saj zgolj iz predstavljenega izseka posnetka ne moremo korektno podati končnega mnenja. Preverili bomo tudi ostale okoliščine snemanja."