Bleda predstava

VIDEO: "Slovence pokopal najboljši vratar na svetu"

T.L.
27. 3. 2017, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

To je mogoče prebrati v naslovih tujih medijev po porazu slovenske nogometne reprezentance proti Škotski.

Profimedia
Oblak v akciji.

Bleda predstava čete Srečka Katanca na peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Glasgowu, ki je izgubila proti Škotski z 0:1, odmeva tudi v tujih medijih. 

Otoški mediji slavijo Chrisa Martina, strelca edinega in zmagovalnega zadetka za Škote, medtem ko so v hrvaškem Indexu za "krivca" slovenskega poraza razglasili vratarja Jana Oblaka, ki s predstavami v klubu Atlético Madrid velja za enega najboljših vratarjev na svetu.

Zapisali so, da je Jan Oblak prejel zadetek, ki ga od njega nismo vajeni. "V tem trenutku morda najboljši vratar na svetu in vratar Atlético Madrida je samo gledal, kako je Chris Martin streljal po tleh, in je nepremično stal ter gledal, kako je žoga potovala mimo njegove noge. Boštjan Cesar mu je zakril pogled, vsekakor pa se je od vratarja Oblakovih kvalitet pričakoval boljši odziv," so zapisali na portalu Index.hr. 

Resnici na ljubo pa bi bil lahko končni izdi za Slovence ob slabi predstavi še slabši, če Oblak nekajkrat ne bi odlično posredoval. Jasno pa je, da na koncu šteje le rezultat tekme in tokrat so bili Slovenci poraženi.