Trdoživci

Izginili iz politike, kaj zdaj počnejo?

Luka Tetičkovič
27. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Adaptirajo vam kopalnico, brez vaše vednosti vam v vas pripeljejo formulo, poskušajo šefovati v lokalni srednji šoli ali pa fizično napadejo šefa svoje stranke.

STA
Marjan Podobnik se je preko pesti spogledal s predsednikom SLS Zidanškom, nato ga je ta vrgel iz stranke.

Potrebujete adaptacijo kopalnice? Pokličite nekdanjega župana Tržiča in poslanca SDS – Pavla Ruparja. Volja do dela ga ni zapustila, piše na svojem profilu na družbenem omrežju facebook: »Vse vam uredimo doma, hitro in zelo kvalitetno, cenovno pa tako ugodno, da boste rekli: še pridite!«

Rupar nima več pooblastil ta spreminjanje namembnosti zemljišč. Zdaj z lastnimi rokami spremeni namembnost vaše nepremičnine.

Politična kariera Ruparja je zavila navzdol, potem ko je časnik Direkt poročal, da je njegova tedanja spremljevalka Ksenija Slak kot podnajemnica bivala v enem od dveh ljubljanskih stanovanj v njegovi lasti. Rupar je obe pozabil prijaviti Komisiji za preprečevanje korupcije, zaradi česar je bil oktobra 2006 prisiljen odstopiti kot poslanec državnega zbora. Proti njemu so se nato zvrstile kazenske ovadbe in sodni procesi, nekaj časa pa je celo preživel v kehi.

Mediaspeed
Rupar nima več pooblastil ta spreminjanje namembnosti zemljišč. Zdaj z lastnimi rokami spremeni namembnost vaše nepremičnine.

Z možakarjem, ki je nekoč veljal za lokalnega šerifa in enega najvplivnejših mož v stranki SDS, se lahko danes dogovorite o plačilnih pogojih za obnovo vaše hiše. »Pa zapojem vam najlepšo pesem,« je pripisal poleg svoje fotografije v novem delovnem okolju.

Slovenski Ecclestone

Nekdanji LDS-ovec Anderlič bi rad postal slovenski Ecclestone. Politični znanec mu je zato v neodplačni najem dal del vojaškega poligona.

Nekdanji poslanec LDS Tone Anderlič se v Cerkljah ob Krki že nekaj časa trudi zgraditi čisto pravo dirkališče – takšno, po katerem bi lahko vozila vsaj formula 3. Po poročanju Financ mu je zemljišče v neodplačni najem za dobo petih let pred slabima dvema letoma dal tedanji minister za obrambo Roman Jakič. Uradno sicer projekt nosi naziv Center Gaj, vodi pa ga zveza AŠ 2005, katere predsednik je Anderlič.

Poligon še vedno čaka na preplastitev z asfaltom, prve dirke na njem pa napovedujejo za letošnje leto. Lokalni prebivalci nad njim sicer niso prav navdušeni, saj jih moti že hrup vojaških letal z bližnjega letališče. Ali si poligona želijo, jih prav tako ni nihče vprašal, protihrupne ograje pa so bile obljubljene šele, ko so o ignoranci investitorja in občine spregovorili za medije.

STA
Nekdanji LDS-ovc Anderlič bi rad postal slovenski Ecclestone.

Prašičerejec Kangler

Nekdanji mariborski šerif, ki so ga na cesto pognale množice z gorečimi baklami, danes vzreja prašiče. »Za božič so se povrgli! Hitro rastejo in so živahni,« je zapisal na facebooku.

Govor je seveda o nekdanjem mariborskem županu Francu Kanglerju, ki pa vseeno ne sodi povsem v nabor propadlih politikov z novim življenjem. V politiko se namerava vrniti in je s tem namenom že ustanovil Novo Slovensko ljudsko stranko, pri političnem preživetju pa mu gre na roko še nesposobnost njegovega županskega naslednika. Med svojim oddihom od politike je Kangler med drugim zadolžen za izvedbo prireditev in EU-projekte pri medijski družbi Radio Tednik Ptuj.

Bobo
Gotof Kangler pri ptujskem tedniku skrbi za razpise, v prostem času pa vzreja prašiče.

Pukšiča nočejo za direktorja

Potem ko je lani protestno zapustil Slovensko ljudsko stranko, se je nekdanji župan Destrnika in poslanec SDS ter zatem še SLS – Franc Pukšič – poskušal vrniti v šolske klopi. Tokrat jih ni želel guliti. Prejšnji teden je namreč kandidiral za direktorja Srednješolskega centra Ptuj in kot svojo prednost navedel: »Imam veliko znanstev v politiki in z ljudmi, ki so uspeli v svetu, in to je zagotovo dobra popotnica za direktorja takega zavoda. Povečati bomo morali vpis, zagotoviti stabilna delovna mesta, izkoristiti potenciale MIC.«

Kljub vsem svojim zvezam in poznanstvom ni bil deležen niti enega glasu podpore.

Pukšič ni sporočil, ali to pomeni, da se bo vrnil v klavnico tovarne mesnih izdelkov Košaki, kjer je opravljal službo direktorja.

Bobo
Pukšič ne bo gulil šolskih klopi. Pri kandidaturi za direktorja Srednješolskega centra Ptuj kljub bogatim političnim izkušnjam ni zlobiral niti enega glasu.

Rokoborec Podobnik

Politična kariera Marjana Podobnika je dokončno zaključena, potem ko ga je njegova matična stranka SLS izključila iz svojih vrst. Podobnik in aktualni predsednik SLS Marko Zidanšek sta se namreč pomerila mož na moža, a je Podobnik to pozneje opredelil kot le božanje. »Prijeti kolega za ramo sicer ni nič takšnega,« je povedal nekdanji politik in neuspešni podjetnik, ki je svoj čas izven parlamenta poskušal unovčiti na srbskem trgu nepremičnin in s podjetjem za uvoz in izvoz.