"Slovenija se je uprla"

Britanski tabloid: Evropska unija zaradi Slovenije v krizi

J.P.
12. 1. 2017, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bruseljskim birokratom bi se s slovenskim vladnim predlogom novele zakona o tujcih lahko zgodil nov upor.

STA
Slovenija se je uprla Bruslju, piše britanski Express.

Britanski tabloid Express je po včerajšnji oceni odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, da je novela zakona o nadzoru državne meje ustrezna in primerna za nadaljnjo obravnavo ter pismu generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjorna Jaglanda slovenskemu premierju Miru Cerarju danes objavil novico, da se je Evropska unija znašla v krizi, potem ko se je Slovenija uprla bruseljskim veljakom.

Zajem zaslonske slike

Express še piše, da bi Slovenija s sprejetimi ukrepi lahko spet pridobila nekaj nadzora nad svojimi mejami in da je to problematika, ki pesti več članic Evropske unije. Med drugim tudi Francijo in Nemčijo.

O pismu generalnega sekretarja Sveta Evrope slovenskemu premieru so poročale še avstrijska tiskovna agencija APA, hrvaška tiskovna agencija Hina in srbska tiskovna agencija Tanjug.

Naklonjeni predlogom slovenske vlade

Komentatorji pod prispevkom so večinoma naklonjeni predlogom slovenske vlade, kot jih je povzel Express, nekaj pa jih je takšnih, ki pišejo, da si begunci pač ne želijo ostati v Sloveniji ali kateri drugi vzhodnoevropski državi, kjer ne bodo dobivali denarnih nadomestil in zastonjskih stanovanj. Njihova zadnja postaja naj bi bila bodisi Nemčija bodisi Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.