Sporočilo Cerarju in Kolar Celarčevi

Jezni in jasni: Za razliko od vas res delamo, za mizerno plačo

T.L.
1. 12. 2016, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Sindikatu zdravstva Slovenije vlado opozarjajo, da ob zdravstveni reformi niti z eno besedo ne omenijo sester, bolničarjev, administratork, strežnic, kuharjev in ostalih delavcev v zdravstvu.

STA
Fotografija je simbolična.

Zaradi pogovorov koalicijskih partnerjev, ki so še vedno neenotni glede sporazuma vlade s Fidesom, so današnjo sejo vlade, ki bi se morala začeti ob 10. uri, že nekajkrat prestavili, poroča STA. Po zadnjih informacijah se bo seja, na kateri bodo obravnavali sporazum, začela predvidoma ob 12. uri.

Medtem ko se v koaliciji - simbolično - "lomijo kopja" oziroma ji morda celo grozi razpad zaradi sporazuma, ki ga je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc sklenila s Sindikatom Fides, o katerem vpletene strani trdijo, da je sklenjen v dobrobit bolnikov, pa med sestrami in bolničarji vre. Iz Sindikata zdravstva Slovenije so ministrici in predsedniku vlade Miru Cerarju pred današnjo sejo poslali jasno in jezno sporočilo. Objavljamo ga v nespremenjeni obliki:

"Sestre in bolničarji NE HLASTAMO PO POZORNOSTI, zdravstvene administratorke, strežnice, kuharji, vzdrževalci in ostali delavci v zdravstvu NE JAMRAMO, ampak za razliko od marsikoga od vas RESNIČNO DELAMO, saj brez nas ne bi bilo ne primerne oskrbe bolnikov ne nemotenega delovanja in obratovanja zdravstvenih zavodov ter bolnišnic! Smo tisti, ki delamo, ko zdravniki stavkajo, smo prvi in zadnji kontakt z bolnikom, smo aparat, ki skrbi za nemoteno delovanje zdravstvenih zavodov in bolnišnic, smo ponižni in prezrti delavci, SMO ŽALOSTNA SLIKA ZDRAVSTVA V REPUBLIKI SLOVENIJI. 

Za svoje delo smo plačani mizerno, pri čemer smo izpostavljeni nenehnim pritiskom tako vodstva kot tudi številnih nadutih zdravnikov in razjarjenih pacientov. Zatorej sporočilo vam gospoda v vladi in FIDES-u: Današnja potrditev dogovora bo morda zamrznila stavko zdravnikov, a skoraj zagotovo sprožila novo – STAVKO ZDRAVSTVA, STAVKO LJUDSTVA! In ne g. Cerar, MI NISMO PROTI SPORAZUMU, MI ŽELIMO BITI DEL SPORAZUMA!"

Medtem pa v koaliciji že vre. Karl Erjavec iz Desusa ne popušča in je po poročanju STA dejal, da pričakuje, da bo šel Cerar s SMC naprej sam, kar bi pomenilo volitve prihodnje leto. Kustec Lipicerjeva (SMC) je bila bolj optimistična: "Ne vidim razloga, da se tudi danes v koaliciji ne bi pogovorili in šli enotno naprej."