Matej Arčon

Župan je našel denar in ga vrnil lastnikom

pk
26. 11. 2016, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Župan mestne občine Nova Gorica je s svojim dejanjem požel val navdušenja, ki je zajel družbena omrežja. Na njih se je namreč razširila novica o njegovi potezi.

STA
Župan Matej Arčon je bil vesel pisma lastnika denarja.

Matej Arčon pravi, da ni pričakoval, da bo njegovo dejanje doseglo take razsežnosti. Skromno pove, da je naredil samo to, kar se mu je zdelo prav. Nedavno se je službeno mudil v Ljubljani.  Pred sestankom, ki ga je imel, je odšel dvignit denar na bankomat, tam pa našel 40 evrov, ki jih je očitno nekdo, ki je dvigoval pred njim, pozabil.

»V takih trenutkih se samo postaviš v kožo tistega, ki se mu je to pripetilo, in potem ni dileme, kako ukrepati. Denar je treba vrniti,« je povedal. Odnesel ga je na policijo, ki je našla njegovega lastnika. Ta se je Arčonu oglasil in pisno zahvalil za vrnjeno gotovino. Kasneje se je na enem od družbenih omrežij oglasila še Maja, žena lastnika izgubljenega denarja, in izrazila navdušenje nad tem, kar je storil Arčon.

facebook
Tako se je na družabnem omrežju županu zahvalila še žena lastnika izgubljenega denarja.

Hvaležna zakonca

»Moj mož je imel neizmerno srečo, da je denar našel nekdo, ki se mu je zdelo pomembno, da teh 40 evrov pride nazaj k lastniku,« je zapisala in dodala, da če ne bi bila že poročena, bi z veseljem odšla v Novo Gorico, da njo in partnerja v zakonsko zvezo poveže prav župan Arčon. »Vesel sem bil njunega pisma – zahvale. Tudi čestital sem jima, saj sta se nedavno poročila,« je dodal novogoriški župan in vse skupaj naslonil na modrost, ki ga spremlja v življenju in pravi, da se dobro z dobrim vrača.