Mater redno obveščajo

Neža mora začeti od začetka

žk
21. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Neža je v stabilnem stanju, glavno diagnostiko pa bodo italijanski zdravniki opravili šele ta teden. Odločili so se namreč, da je treba začeti od začetka.

Milka Krapež
Nežo so starši prejšnji četrtek na lastne stroške odpeljali iz Ljubljane.

Osebni arhiv
Neža je bila pred sprejemom v bolnišnico živahna punčka.

Kakor smo poročali, so Nežo v četrtek popoldne z reševalnim vozilom prepeljali iz UKC Ljubljana v bolnišnico v Padovo, kjer se trenutno zdravi. Kam bodo deklico odpeljali, v času odhoda iz UKC Ljubljana (razen voznika reševalnega vozila) ni vedel nihče. Nežina družina se je namreč odločila, da tega ne razkrije zaradi slabih izkušenj v preteklosti, ko jih je vsak center malo po tem, ko je bil deklico pripravljen sprejeti, zavrnil.

Srce zadovoljivo dela

Tokrat se to ni zgodilo. Kot je znano, so v italijanski ustanovi deklico najprej pregledali kardiologi, da bi ugotovili, ali je morda njeno srce v tako slabem stanju, da bi morali nemudoma ukrepati. Pa se je izkazalo, da za zdaj zadovoljivo dela.

Prevoz brez posledic

O Neži in njenem zdravju vas bomo v časniku Svet24 sproti obveščali.

Izvedeli smo tudi, da so v padovanski bolnišnici do družine, seveda pa predvsem do Neže, izredno prijazni. Vsakokrat, ko otroku uvedejo kakšno terapijo ali se odločijo za kakšen pregled, o tem obvestijo dekličino mater, da ima ves čas ustrezna pojasnila, katera zdravila deklica dobiva, zakaj in kakšen odziv pričakujejo. Za zdaj je torej deklica stabilna, kar je prav tako izjemno kot vse, kar je doslej v Ljubljani prestala in vseeno preživela. Vožnja od Ljubljane do Padove bi lahko pomenila nevarnost. Zato je bilo izredno pomembno, da sta jo na poti spremljala zdravnik in medicinska sestra. Njuna pomoč pa na srečo ni bila potrebna. Tudi v Italiji se je pokazalo, da je prevoz preživela brez posledic.