Nov položaj

Eks minister Čufer se vrača v banko?

T.L.
16. 11. 2016, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čufer pravi, da je ponosen in da kandidaturo sprejema z velikim občutkom odgovornosti.

Bobo
Uroš Čufer

Medtem ko se zgodba o davkoplačevalskem krpanju milijardne bančne luknje v času trojčka Bratušek - Čufer - Jazbec še ni polegla, je na dan prišla novica o novem bančnem poslu nekdanjega finančnega ministra Uroša Čuferja v vladi Alenke Bratušek. 

Naj spomnimo: Čufer je med ministre prišel iz NLB, kjer bi ga služba čakala tudi po koncu ministrovanja, ampak je banko pred tem obvestil, da bo poklicno pot nadaljeval drugje. Nadaljeval jo je v svojem podjetju Miai, ki se ukvarja s finančnim in poslovnim svetovanjem. Svetoval je tudi Skupini Tuš. Maja letos so v časniku Finance poročali, da so lanski čisti prihodki od prodaje svetovalnega podjetja Miai znašali 421 tisoč evrov. Podjetje z enim zaposlenim pa posluje še danes.

No, bivšemu ministru se obeta nov poslovni izziv. Primorske novice poročajo, da Vojko Čok ne bo več nadziral Banke Koper, Skupina Intesa Sanpaolo, ki je lastnica koprske banke, pa za mesto predsednika nadzornega sveta predlaga Čuferja.

"Imenovanje za člana nadzornega sveta Banke Koper mi je v veliko čast; kandidaturo sprejemam z občutkom velike odgovornosti in s ponosom, ki je povezan z ambicijami in prihodnjimi izzivi skupine Intesa Sanpaolo v Sloveniji," je po poročanju Primorskih novic povedal Čufer. Za njegovo imenovanje je sicer potrebno soglasje Banke Slovenije.