Upa na najboljše

Ni hotel reči, da se Schumacherjevo stanje izboljšuje

J.P.
16. 11. 2016, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Michael Schumacher je skupaj z njim osvojil vseh svojih sedem naslovov prvaka.

Profimedia
Michael Schumacher se je 29. decembra 2013 med smučanjem v francoskem Meribelu hudo poškodoval.

Ross Brawn, britanski inženir, nekdanji tehnični direktor moštva Ferrari v Formuli 1, ki je Michaelu Schumacherju pomagal do sedmih naslovov svetovnega prvaka, je razkril, da upa, da bo zvezdniški voznik povsem okreval.

Profimedia
Ross Brawn

Schumacher se je 29. decembra 2013 med smučanjem v francoskem Meribelu hudo poškodoval – pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe. Sredi junija 2014 se je prebudil iz kome, od takrat je v domači oskrbi.

Brawn Schumacherja redno obiskuje. »Upamo in molimo, da bo nekega dne povsem okreval. Citirali so me, da sem rekel, da se njegovo stanje izboljšuje, a tega nisem mislil,« je dejal in dodal, da mora spoštovati zasebnost Schumacherjeve družine. »Njegovega stanja zato ne morem komentirati, rečem lahko le, da zelo upamo, da bomo Michaela nekoč videli takšnega, kot se ga spominjamo.«

Najboljši dirkač

O dnevu dirkačeve nesreče je dejal: »Bili smo šokirani. Michael je bil tako močna osebnost, v vsej svoji dirkaški karieri pa je utrpel le zlom noge. Ironija, da se mu je to zgodilo v tako mirnem obdobju njegovega življenja, je grozljiva.« Dejal je še, da je Schumacher zanj najboljši dirkač vseh časov in sanjski sodelavec.