Ganljivo slovo

FOTO: Zadnje slovo Francija Rebernika

mv
16. 9. 2016, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na pokopališču na Blejski Dobravi se je včeraj velika množica poslovila od dolgoletnega člana Fantov s Praprotna, Francija Rebernika.

Foto Vidmar
Od njega so se na Blejski Dobravi poslovili njegovi številni prijatelji in člani družine.

Andrej in Janez (Fanta s Praprotna) na pogrebu: »Dragi Franci, smrt tvoje ljubljene žene Majde je v tebi pustila globoko praznino. In tvoja smrt je pustila globoko praznino v naših srcih.« 

Nebo je bilo brez oblačka, v srcih pa velika žalost. Še posebej težko pri srcu je, ko odhajajo velike legende. In Franci Rebernik je zagotovo zapisan med legende narodnozabavne glasbe z velikimi črkami. Konec septembra bi praznoval 69. rojstni dan, še prej pa naj bi s Fanti s Praprotna posnel videospot. Toda usoda je hotela drugače in včeraj se je velika množica ljudi poslovila od Francija Rebernika na pokopališču Blejska Dobrava. 

Od njega so se poslovili številni glasbeni kolegi

Med drugim so se mu prišli poklonit člani družine pokojnega Lojzeta Slaka ter člana Fantov s Praprotna, Andrej Bergant in Janez Dolenc. V poslovilnih besedah, prebranih na pogrebni slovesnosti, sta Andrej in Janez med drugim zapisala: »Dragi Franci, smrt tvoje ljubljene žene Majde je v tebi pustila globoko praznino. In tvoja smrt je pustila globoko praznino v naših srcih.« Najbolj ganljiv in srce parajoč trenutek pa je nastopil, ko je Tim Štritof (sin pokojnega fanta s Praprotna, Toneta Štritofa) na trobento namesto Tišine zaigral Popotnika.