Novi šok

Alfi ostal brez zdravstvenega zavarovanja

Alesh Maatko, Tanja Vidic
15. 9. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred kratkim smo v našem časopisu zapisali, da se priljubljeni pevec Alfi Nipič odpravlja na že deveto turnejo čez lužo. Potem pa je moral na operacijo srca in mnogi so se spraševali, kaj se dogaja z njim ter ali se bo odpravil v Ameriko in Kanado.

Arhiv Zvezde
Alfi Nipič pravi, da se počuti odlično ter da si želi na turnejo.

Legendarni 71-letni Alfi Nipič je operacijo, ki je bila predvidena že daljši čas, uspešno prestal, tako da se danes odlično počuti. Glasbenik, ki je znan po številnih uspešnicah, se je kljub temu posegu veselil turneje po Kanadi in ZDA, kamor naj bi se odpravil dan po rojstnem dnevu, 18. septembra.

facebook
Alfijev sin je pred dnevi na družbenem omrežju objavil fotografijo očeta v bolniški postelji.

Zapletlo se je

Ker nas je zanimalo, ali bo vseeno odpotoval čez lužo, smo poklicali Alfija, ki pa nam je zaskrbljeno povedal, da se je vse skupaj zapletlo. Namreč, teden dni pred operacijo je pri zavarovalnici plačal zavarovanje za potovanje. To je pač praksa, saj človek nikoli ne ve, kaj se mu lahko zgodi na tritedenskem bivanju v tujini. Ker pa je imel vmes operacijo, mu zavarovanje zdaj ne velja več. Tako lahko odide na turnejo le, če podpiše, da tja odhaja na lastno odgovornost, smo izvedeli. To pa je zelo velik riziko.

Vrtoglavi zneski

M24
Glasbenik Alfi Nipič je za svoje delo med drugim prejel tudi viktorja za življenjsko delo.

Poklical ga je tudi predsednik vseslovenskega kluba iz Kanade, Milan Vinčenc, in mu povedal, da je sam za dvodnevno bivanje v bolnišnici plačal okoli 6000 dolarjev (približno 5345 evrov). Spomnimo. Naša misica, ki je lani padla in se poškodovala na lepotnem tekmovanju, je bila v bolnišnici več dni, kar je organizatorje stalo 100.000 ameriških dolarjev.

Upanje umre zadnje

Alfi Nipič nam je še zaupal, da se počuti odlično, hkrati pa upa, da se bo našla zavarovalnica, pri kateri bo lahko zavaroval svojo turnejo, ki bi/bo trajala tri tedne. V nasprotnem primeru bo prisiljen turnejo odpovedati.