Enotno

SMC podpira Vraničar Ermanovo za ministrico

J.P./STA
6. 9. 2016, 17.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Poslanska skupina SMC enotno podpira Matejo Vraničar Erman pri njeni kandidaturi za ministrico za finance, je danes po srečanju povedala vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer. Kandidatka namerava nadaljevati zastavljeno delo, med drugim iskanje ravnovesja med solidarnostjo in finančno vzdržnostjo.

STA
Mateja Vraničar Erman

Vraničar Ermanova se je pred sredinim zaslišanjem pred matičnim odborom DZ predstavila celotni koaliciji. "Predstavila je prioritete svojega dela. Povedala je, da bo nadaljevala z delom, ki ga je zastavil prejšnji minister za finance Dušan Mramor in pri katerem je tudi sama zelo aktivno sodelovala," je povedala Kustec Lipicerjeva.

Mramor je z mesta finančnega ministra odstopil junija, in sicer iz osebnih razlogov.

Dodala je, da so se odločili za podporo. "Na koncu smo sklenili, da je to tista pot, ki smo jo zastavili in ki jo želimo v izboljšani, bolj sproščeni, tudi bolj investicijski smeri nadaljevati pod njenim okriljem," je povedala vodja največje poslanske skupine.

Po njenih besedah je Vraničar Ermanova izpostavila iskanje ravnovesja med solidarnostjo in javnofinančno vzdržnostjo. Pričakujejo, da se bo skladno s tem zastavil tudi proračun in da se bodo tudi naprej vodile vzdržne javne finance v skladu z vsemi mednarodnimi smernicami.

Vraničar Emranova se bo odboru DZ za finance in monetarno politiko predstavila v sredo popoldne. DZ bo o njenem imenovanju predvidoma odločal v septembru.