Vabilo k prijavi

Do 15. septembra: iščejo več ljudi, na voljo službe za nedoločen čas

T.L.
2. 9. 2016, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija išče več moških in žensk, ki bodo po uspešno zaključenem usposabljanju opravljali naloge varovanja schengenske meje.

STA
Fotografija je simbolična.

Slovenska policija v svoje vrste vabi večje število kandidatk in kandidatov za policiste oziroma policistke, ki bodo po uspešno zaključenem usposabljanju opravljali naloge varovanja schengenske meje. Policija pričakuje prijave do 15. septembra letos. 

Najprej za določen, nato za nedoločen čas

Z izbranimi kandidati bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas predvidoma v januarju 2017, in sicer za obdobje šest mesecev za čas usposabljanja po programu usposabljanja delavcev policije za varovanje meje in priprave na izpit za izvajanje policijskih pooblastil. 

Po uspešno zaključenem usposabljanju bo z izbranimi kandidati predvidoma sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas za opravljanje nalog varovanja schengenske meje in varovanja objektov, ki jih v skladu s predpisi varuje policija.

Seveda pa morajo kandidati izpolnjevati formalne pogoje. Med najbolj splošnimi so dokončana srednjo stopnjo strokovne ali splošne izobrazbe (V. stopnjo), državljanstvo Slovenije s stalnim prebivališčem v Evropski uniji, kandidat ne sme imeti dvojnega državljanstva, mora imeti veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije, posedovati ustrezne psihofizične sposobnosti.

Tisti, ki bodo izpolnjevali formalne pogoje, bodo v okviru izbirnega postopka opravljali preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki pregled, zdravniški pregled in razgovor z izbirno komisijo.

Več informacij na strani policije