Menjava podprta

Korak naprej Elektra Ljubljana in Gen-I

T.L./STA
25. 7. 2016, 19.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Delničarji Elektra Ljubljane so potrdili združevanje.

Profimedia
Spremembe na trgu.

Delničarji Elektra Ljubljana so na današnji skupščini, na kateri je bilo prisotnega 89,04 odstotka kapitala, potrdili združevanje hčerinske družbe Elektro energija z Gen-I. Elektro Ljubljana bo 100-odstotni delež v Elektru energiji odsvojil za vrednostno ustrezen delež v družbi Gen-EL in s tem posredno udeležbo v Gen-I.

Skupščina je namreč podprla sklenitev pogodbe o menjavi poslovnih deležev med družbama Elektro Ljubljana in Gen-I, pa tudi aneks k pogodbi, ki govori o zamenjavi deleža.

"Današnji sklep skupščine Elektra Ljubljana predstavlja enega zadnjih korakov na poti k uresničitvi skupnega projekta družb Elektro Ljubljana in Gen-I," so v sporočilu za javnost po skupščini zapisali v Elektru Ljubljana.

Postopek združevanja družb Elektro energija in Gen-I se je začel lani, nastaja največji trgovec z električno energijo v državi, saj bo obvladoval približno 40 odstotkov trga. Kot so jeseni lani zagotovili v omenjenih družbah, proces združevanja za odjemalce ne bo spremenil nič, blagovni znamki Gen-I in Elektro energija ostajata ločeni.