Obnova obvoznice

Odprli bodo priključek Bežigrad, zaprli pa priključek Savlje

G.G./STA
18. 7. 2016, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na severni ljubljanski obvoznici, kjer od sredine junija potekajo obsežna obnovitvena dela, bodo najpozneje v torek zgodaj zjutraj odprli priključek Ljubljana - Bežigrad (Dunajska cesta) v smeri Koseze/Primorska, hkrati pa zaprli naslednji priključek v isti smeri, Ljubljana - Savlje.

sta
Obnovitvena dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi septembra.
Mediji s(m)o napovedovali, da bodo zaradi obnove dele ljubljanske obvoznice zastoji, toda tokrat je potrebno pohvaliti Dars, saj promet poteka presenetljivo tekoče.  

Tako izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Kosez/Primorske bosta na priključku Ljubljana - Savlje zaprta predvidoma 10 dni, navajajo na Darsu in dodajajo, da bo nato, ko bo z napredovanjem del že mogoče odpreti priključek Ljubljana - Savlje, sledilo še predvidoma osemdnevno zaprtje priključka Ljubljana - sever (Celovška cesta).

Ostala prometna ureditev zaradi del na odseku severne ljubljanske obvoznice med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto ostaja nespremenjena. Promet bo vse do začetka avgusta, ko bodo dela prešla v tretjo fazo, potekal dvosmerno po levi polovici hitre ceste, še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Hitrost vožnje je omejena na 60 kilometrov na uro. Tranzitni tovorni promet je preusmerjen na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico.

Obnovitvena dela bodo po navedbah Darsa v celoti zaključena predvidoma sredi septembra.