LETALSKE LINIJE S TURČIJO

Na Brniku že prvo letalo iz Istanbula

K.A./STA
17. 7. 2016, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na letališču Jožeta Pučnika je zjutraj varno pristalo letalo turške letalske družbe Turkish Airlines s potniki iz Istanbula, potem ko sta bila oba sobotna leta zaradi poskusa vojaškega udara v Turčiji odpovedana.

Zaklop
Slika je simbolična.

V skladu z voznim redom se bo v Istanbul vrnilo nekaj po 9. uri, so povedali na Aerodromu Ljubljana.

Potem ko je del turške vojske v petek ponoči poskušal izvesti vojaški udar, so letališče v Istanbulu začasno zaprli in odpovedali vse lete. V Ljubljano tako niso mogli prispeti potniki iz Istanbula, ki so imeli vozovnice za jutranji in večerni let. Prav tako sta bila odpovedana oba za soboto predvidena leta z brniškega letališča v Istanbul.

V letoviščih mirno

Brez težav pa so se v soboto v domovino vrnili potniki, ki so dopustovali v turških obmorskih letoviščih in so potovali s čarterskim letom iz Antalye. Položaj v turških obmorskih letoviščih, kot so Antalya, Izmir ali Dalaman, je bil v soboto povsem miren.

Redne lete v in iz Turčije so v soboto odpovedale tudi številne druge letalske družbe, danes pa se letalski promet s Turčijo postopno normalizira. Iz družbe Turkish Airlines so sporočili, da je veljavnost neuporabljenih vozovnic podaljšana do 15. avgusta, možno pa je tudi vračilo denarja.

V neuspelem vojaškem udaru je bilo v noči na soboto ubitih najmanj 265 ljudi. Aretirali so skoraj 3000 prevratnikov iz vrst vojske, je sporočila turška vlada.