Ministrica na tnalu

Podpora še ni zagotovljena

Petra Rupnik
8. 6. 2016, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poslanci SMC so z ministrico Anjo Kopač Mrak včeraj razpravljali predvsem o prihodnosti socialne politike in vizije glede zavez v koalicijskem sporazumu. Na podlagi zavez so ji obljubili podporo na interpelaciji. A glasovi vseh poslancev koalicije za zdaj niso povsem zagotovljeni.

STA
Ministrica Anja Kopač Mrak

Poslanci SMC so prejeli zavezo ministrice, da bo skrbi za prihodnost socialne politike namenjala veliko pozornost, je pojasnila vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. Tako že jeseni pričakujejo določene zakonodajne pobude za izvajanje odgovorne socialne politike, ki ji bodo ljudje zaupali in bo uspešno naslavljala ključne težave ljudi v stiski, ki potrebujejo pomoč države. Kopač Mrakovi verjamejo, da so njene zaveze iskrene in jih bo izpolnila, kar bodo budno spremljali, je še napovedala Kustec Lipicerjeva.

O posameznikih, ki dvomijo v ministrico, Jurša ni želel govoriti.

SD in Desus

Čeprav je prvak Desusa Karl Erjavec v petek ministrici podporo zagotovil, vseh glasov poslancev Desusa vodja poslanske skupine Franc Jurša za zdaj še ne zagotavlja. Pričakuje sicer, da bo ministrico na podlagi njenih zavez in obljub podprla večina Desusovih poslancev, o posameznikih, ki dvomijo vanjo, pa Jurša danes ni želel govoriti. Tudi vodja poslanske skupine SD Matjaž Han ni povsem prepričan o polni podpori koalicijskih poslancev ministrici iz vrst SD, upa pa, da jo bo večina podprla.