Drugi tir

Cerar hoče zasaditi prvo lopato še v tem mandatu

G.G./STA
27. 5. 2016, 14.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vlada ne bo odstopila od projekta drugega tira in bo storila vse za njegovo izgradnjo, je po obisku Luke Koper poudaril predsednik vlade Miro Cerar.

STA
Cerar razlaga svoje načrte.

Cerar je sporočil, da je gradbeno dovoljenje za drugi tir prav danes postalo pravnomočno, sam pa si bo kot predsednik vlade prizadeval, da prvo lopato za drugi tir zasadijo še v tem mandatu.

Po  obisku koprskega pristanišča je izpostavil tudi spodbudne poslovne rezultate Luke Koper. Spomnil je, da je država v modernizacijo železnic v zadnjih letih vložila 200 milijonov evrov, pri drugem tiru pa je poudaril, da gre za "skupni slovenski projekt", zato od vseh deležnikov tudi v prihodnje pričakuje dialog in skupni trud pri iskanju rešitev.

STA

Kdaj bo moč začeti z gradnjo, bo sicer jasno čez nekaj mesecev, ko bodo dobili rezultete nove študije, s katerimi bodo lahko natančneje opredelili roke in ocenili obseg finančne obremenitve projekta.

Je pa Cerar zatrdil, da kot predsednik vlade ne bo odnehal: "Bom priganjal do konca, da zasadimo še v tem mandatu prvo lopato in da ta drugi tir Slovenija končno dobi."