Obilno deževje

Pozor, po potresu še poplave

T.L.
15. 5. 2016, 16.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubljanica bo danes in predvidoma še jutri poplavljala na Ljubljanskem barju v območju pogostih poplav.

STA
Fotografija je arhivska.

Nekaj pred 15. uro so se zaradi potresa stresla tla, medtem ko hidrologi opozarjajo na poplave. Ljubljanica in njeni pritoki s kraškim zaledjem namreč naraščajo. Ljubljanica bo danes in predvidoma še jutri poplavljala na Ljubljanskem barju v območju pogostih poplav, opozarjajo na Agenciji za okolje (Arso).

Manjša razlivanja še možna

Na jugovzhodu so se razlile Krka v zgornjem toku ter Mirna in Bistrica, ki bosta v popoldanskih urah pričeli upadati. Še so možna razlivanja manjših rek na jugovzhodu in vzhodu države. Krka, ki bo pričela predvidoma upadati jutri, se lahko v manjši meri razlije tudi v spodnjem toku. 

Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da je ob 15.44 reka Sotla poplavila cestišče pred mejnim prehodom Orešje na Bizeljskem v občini Brežice. 

Arso
Po obsežnih padavinah grozijo tudi poplave.

Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.