Odnos do žensk

Donald jih je spoštoval, misice pa poljubljal na ustnice

T.L./STA
15. 5. 2016, 15.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriški časnik New York Times je pod drobnogled vzel odnose Donalda Trumpa z ženskami.

Arhiv Svet24
Donald Trump in Melania Knavs

 Najverjetnejši predsedniški kandidat republikancev Donald Trump je imel v preteklosti raznolike odnose z ženskami, s katerimi je sodeloval na številnih področjih. Znan je po neolikanih opazkah, a je številnim ženskam pomagal na poklicni poti, ugotavlja sobotni New York Times na podlagi pogovorov z več deset ženskami, ki so z njim sodelovale.

Trdi, da je z njimi ravnal s spoštovanjem

69-letni Trump, ki je poročen že tretjič, je za časnik dejal, da je na zaposlovanje in napredovanje žensk ponosen. "Z ženskami sem vedno ravnal z velikim spoštovanjem. In ženske vam bodo to povedale," je izpostavil. "Veliko stvari pa je bilo čez leta izmišljenih," je dejal glede manj laskavih opazk.

Ameriški republikanski politik, ki je trenutno poročen z nekdanjo manekenko iz Slovenije Melanio, je sicer javnosti znan kot nepremičninski mogotec in zvezda resničnostnega šova. Stoji pa tudi za številnimi lepotnimi izbori, med katerimi je tudi tekmovanje za Miss Universe.

Težko delo: misice poljubljal na ustnice

Ena izmed tekmovalk na izboru za Miss ZDA leta 1997 je za ameriški časnik New York Times, ki je opravil intervjuje s 50 ženskami, ki so sodelovale s Trumpom, dejala, da se je tekmovalkam predstavil in jih poljubil na ustnice. Takrat je bil poročen z igralko Marlo Maples.

Barbara Res je bila v 80. letih vodja gradnje v njegovem podjetju in je bila tako ena izmed redkih žensk na tako visokem položaju v večjih gradbenih podjetjih. "Vem, da si ženska v moškem svetu. A medtem ko si moški prizadevajo, da bi bili boljši od žensk, je dobra ženska desetkrat boljša od dobrega moškega," je povzela takratne Trumpove besede.

Debelosti ni spregledal

"Rada imaš svoje sladkorčke," pa ji je dejal čez nekaj let in jo s tem spominjal, da je preveč okrogla, je še povedala Resova, ki je bila pri njem zaposlena 18 let.

"Slab @nytimes je znova napisal en popularen članek o meni. Vsi so navdušeni, kako lepo sem ravnal z ženskami, ničesar pa niso našli. Šala," se je danes Trump odzval na članek na družbenem omrežju Twitter. Vprašal je tudi, zakaj časnik ne piše "resničnih zgodb" o Clintonovih in ženskah ter ga označil za popolnoma nepoštenega.

Trumpa so sicer na moški vojaški šoli v 60. letih prejšnjega stoletja zbadali, da je ljubljenec žensk. Številni kritiki pa ga označujejo za sovražnika žensk.