Akcija

Anji lahko v soboto rešite življenje

sn
13. 5. 2016, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred nekaj tedni smo v Svetu24 objavili pretresljivo zgodbo 23-letne Anje Zamida, ki se sooča s hudo preizkušnjo. Pred dobrim letom je zaradi vnetja možganskih ovojnic oziroma meningitisa obležala v bolnišnici.

Facebook
Anja je le revna študentka, podnajemnica v mestu s tremi sostanovalkami, ki jo preživljata oče in mama.

Meningitis je dobro prestala, vnetje se je umirilo, a so kirurgi odkrili velik tujek, ki pritiska na središče dekletovih možganov.

Svet24
Martin in Andraž sta mlada srčna človeka na Anjini strani.

STORILA JE, KAR SE JE DALO

Pomagajmo Anji

Sredstva lahko nakažete na: Medobčinsko društvo invalidov, Rozmanova ulica 32A, 8000 Novo mesto Davčna št.: 54657822, niso davčni zavezanci IBAN SI56 6100 0000 8803 679, DELAVSKA HRANILNICA, d. d. Sklic: 00 03062016 Namen: Za Anjo ALI Društvo prijateljev mladine Črnomelj, Grajska cesta 39, 8340 Črnomelj Davčna št.: 50876007, niso davčni zavezanci IBAN SI56 0243 0001 6581 518, NLB, d. d. Namen: Za Anjo

Ko je diagnozo ozavestila, je začela hoditi k homeopatu in bioenergetiku, a migrene, slab vid, bolečine v mišicah in kosteh so ostali. Trpi za motnjami spanja, večinoma je lahko budna le nekaj ur, potem omaga in zaspi. Zbuja se s hudimi bolečinami v mišicah, z občutkom, da glava ni njena, a jo zelo boli. Cista raste in treba jo bo operativno odstraniti. Zaradi rasti cista povečuje pritisk v lobanji in moti pretok likvorja. Simptomi zvišanega pritiska pa ogrožajo Anjine življenjske funkcije. Anja nam pojasni, da se je poglobila v informacije o cisti pinealne žleze. Tako je spoznala metodo, s katero tovrstne bolnike izjemno uspešno operira nemški nevrokirurg dr. Henry Schroeder. Oskrba na nevrološki kliniki in operativni poseg pri njem pa bi Anjo stala 25 tisoč evrov.

POMOČ PRIHAJA

A Anja je le revna študentka, podnajemnica v mestu s tremi sostanovalkami, ki jo preživljata oče in mama. Zaradi prenizkih dohodkov sta starša, po mnenju bank, kreditno nesposobna. V našem časniku smo zato že objavili številko računa za zbiranje denarja za Anjo, zgodba pa se je dotaknila tudi mladeničev Martina Modica in Andraža Svetka, ki prijetno Anjo poznata že nekaj let. Odločila sta se za dogodek Žur za Anjo, ki bo v šentrupertski Pivnici As, kjer so jim prostor odstopili brezplačno.

Natopajoči Richie Rusko, Roko Bažika, Mladi Gamsi, Harmonk'n'roll, Matej Železnik in DJ Vuk so se odpovedali honorarju, seveda pa so vabljeni vsi, ki bi na dobrodelnem dogodku darovali za Anjo – v soboto, 14. maja, v Pinico As v Šentrupertu.