NLB

Zadovoljni s kandidati za predsednika

G.G./STA
11. 5. 2016, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V naši največji banki poteka izbor novega predsednika uprave. Med potencialnimi nasledniki na vrhu NLB se omenjajo nekdanji član uprave David Benedek in zadnji predsednik uprave Probanke Igo Gruden.

Reuters
Kdo bo novi šef NLB?

V začetku februarja je s položaja predsednika uprave NLB odstopil Janko Medja, razpis za njegova naslednika pa se je iztekel včeraj. Iz NLB so sporočili, da so z odzivom zadovoljni. Števila prispelih prijav ne razkrivajo, povedali pa so, da je skladno s pričakovanji in bo omogočalo dovolj širok nabor kandidatov, da bo nadzorni svet lahko izbral najbolj primerno osebo za vodenje banke. To naj bi se zgodilo najpozneje v dveh mesecih.

NLB po Medjevem odstopu začasno vodi član uprave Blaž Brodnjak, ki se ga v zadnjem času omenja kot kandidata za predsednika uprave. Ob Medjevem odstopu sta se kot njegova potencialna naslednika omenjala še nekdanji član uprave David Benedek in zadnji predsednik uprave Probanke pred pripojitvijo k DUTB Igo Gruden.

Slednji je za Delo kandidaturo potrdil, po podatkih časnika pa je med prijavljenimi tudi Brodnjak. Naj pa med prijavljenimi ne bi bilo Benedeka.