Tajno orožje kampanje

Hillary Clinton bo uporabila vesoljce

M.K./STA
11. 5. 2016, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton si hoče z zahtevo po objavi vladnih skrivnosti o neznanih letečih predmetih zagotoviti glasove dela ameriških volivcev, ki so prepričani, da neznani leteči predmeti (NLP) obstajajo skupaj z vesoljci, ki jih vozijo.

Reuters
Verniki v NLP so navdušeni in govorijo o Clintonovi kot prvi o "kandidatki E.T.".

Mnogi državljani ZDA verjamejo, da njihova vlada veliko ve o tem, vendar skriva prave informacije. Hillary Clinton ne pravi, da verjame v vesoljce, vendar pozna tematiko.

Clintonova se sploh ne šali

Za NLP naj bi jo navdušil šef njene kampanje John Podesta, sicer stari washingtonski insajder, ki je bil v vrhu administracije Billa Clintona ter Baracka Obame. Obama je leta 2008 vprašanja o NLP gladko zavračal in jih vzel kot šalo, Clintonova pa se sploh ne šali, ko govori, da bo odprla vse vladne kartoteke, ki jih bo lahko, brez razkritja državnih skrivnosti.

Arhiv Svet24
Iz zraka fotografirano skrivnostno Območje 51 v Nevadi.

Območje 51

V ZDA obstajajo teorije zarote, da je v puščavi na zahodu države pred desetletji strmoglavila vesoljska ladja, ameriška vlada pa jo skupaj z ostanki vesoljcev skriva na tako imenovanem območju 51 v Nevadi. Tam je tudi skrivnostno zračno oporišče, ki se mu navadni zemljani ne smejo približati. Razlog je verjetno v tem, da tam razvijajo sodobno vojaško tehnologijo, kot so na primer za radarje nevidna letala.

Clintonovo je o tem v šali vprašal voditelj zabavne večerne oddaje na ABC Jimmy Kimmel in odgovorila je, da ne ve, kaj točno je res in kaj ni. Vendar pa kroži toliko zgodb, tako da se ji zdi neverjetno, da bi bile le plod domišljije nekoga. Clintonova pravi, da ne ve, ali so vesoljci res obiskali naš planet in ali sploh obstajajo. Obljublja pa, da bo informacije o tem kot predsednica spravila v javnost.

Verniki v NLP so navdušeni in govorijo o Clintonovi kot prvi o "kandidatki E.T.". To bi pomenilo nekaj takšnega kot "zunajzemeljski", izraz pa je zaslovel s filmom o vesoljčku E.T. Njena pripravljenost, da ne zavrne ugibanj o NLP, ni posledica nabiranja političnih točk, saj kar 63 odstotkov Američanov v te pojave ne verjame.