Zagovor Darsa

VIDEO: Posnetki, ki prikazujejo ustavljanje vozil na zasneženi avtocesti

E.R./G.G.
28. 4. 2016, 19.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Za razliko od naših bralcev, ki nam pošiljajo fotografije o tem, kako je bilo včeraj nevarno na cestah zaradi slabe reakcije odgovornih na sneženje se je Dars pohvalil. Dodatno pa so poslali posnetek nadzornih kamer na primorski avtocesti, ki prikazujejo ustavljanje vozil.

Dars
Tako so včeraj nastajale kolone na viaduktu Verd.

Na Darsu so danes zagotovili, da so ob sredinem sneženju pravočasno poskrbeli za preventivno posipanje in pluženje. Posipanje avtocest in hitrih cest se je začelo že pred začetkom sneženja. S pluženjem pa so začeli takoj, ko se je sneg začel oprijemati cestišča, so zapisali.

"Plužne skupine se zaradi zdrsov, upočasnjene vožnje ali celo ustavljanja voznikov na avtocesti ne morejo prebijati med vozili oziroma to upočasni potek pluženja. Še posebej izpostavljeni in kritični so predeli s klanci, ki otežujejo vožnjo v zimskih razmerah z letnimi pnevmatikami.

Pravilnik o vzdrževanju avtocest določa, da se zimska sezona konča 15. marca oziroma traja toliko časa, dokler so zimske razmere. Ko nastopijo zimske razmere, vožnja z letnimi pnevmatikami ni dovoljena. Dovoljena je z zimskimi pnevmatikami ali letnimi pnevmatikami z ustreznimi snežnimi verigami. K večji pretočnosti na avtocestah bi pripomogla vozila, ki bi bila opremljena s primerno zimsko opremo," so zapisali na Darsu.