Osrečujejo in razveseljujejo

FOTO: Aktualov sončen dan sreče

Alesh Maatko
19. 4. 2016, 22.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po lanskem velikem uspehu, ko je Aktualova ekipa razveseljevala po Ljubljani in osrečila izjemno lepo število ljudi, so akcijo nadaljevali tudi letos. Misija osrečevanja je znova uspela!

M24.si
Odmevni projekt Aktualov dan sreče je tokrat potekal ob pomoči zavarovalnice Vzajemna.

Klemen Bunderla, Mojca Gornik, Aktualko, Vzajemko in mični Aktualovi hostesi so se po lanskem neverjetnem uspehu, ko so osrečili rekordno število ljudi, spet odločili osrečiti vse tiste, ki čez leto skrbijo za nas in jim pozornost vse premalokrat vračamo, vse tiste, ki bi jim košček sreče v tem trenutku prišel zelo prav, in tudi najmlajše, ki srečo tako zelo radi delijo naprej ... Aktualov dan sreče je letos potekal v organizaciji Radia Aktual in v sodelovanju z zavarovalnico Vzajemna.

M24.si
Vesela druščina se je na pot podala z Aktualovim avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa LPP.

Lahkih nog naokrog 

Vesela druščina se je na pot podala z Aktualovim avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa. Najprej so obiskali otroke in vzgojiteljice v sosednjem vrtcu Pedenjped v Vevčah in jih razveselili z bomboni, baloni, štampiljkami, predvsem pa s srečnimi piškoti, ki so jih okrasili sami. Bilo je zelo veselo, pelo se je in plesalo kot že dolgo ne.

M24.si

Nato so se podali na pediatrično kliniko, kjer so srečo uspešno razdelili med tiste, ki jo še kako potrebujejo in ki so jih bili še posebej veseli – med bolne otroke in medicinske sestre. Mimogrede so se ustavili tudi v zavodu za transfuzijo. Obiskali so tudi reševalce reševalne postaje v Mostah, ki vsak dan rešujejo življenja in si srečo vsekakor zaslužijo. Misijo osrečevanja so končali v središču Ljubljane, kjer so osrečili še kup mimoidočih.

M24.si
Aktualovci so obiskali še pediatrično kliniko, kjer so razdelili srečo med bolne otroke in medicinske sestre.

Zmagovalna misel 

Mojca in Klemen, ki sta se ta dan pomerila, čigava srečna misel bo všeč več ljudem, sta dobila tudi zmagovalno misel. Tokrat je Mojco z veliko prednostjo premagal Klemen z mislijo Toneta Pavčka: "Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš – sence."

M24.si
Obiskali so tudi reševalce reševalne postaje v Mostah, ki vsak dan rešujejo življenja in si srečo vsekakor zaslužijo.

Osrečujejo in razveseljujejo 

Na koncu so bili vsi zelo zadovoljni, saj so prešteli, da so uspešno osrečili natanko 2616 ljudi. Srečna je bila tudi Mojca, saj bo kazen "odslužila" v zavetišču za živali Ljubljana. Kako so aktualovci osrečevali ljudi, si lahko ogledate na videoposnetku na kanalu YouTube Radia Aktual.

M24.si